Vijftien aanhoudingen na ongeregeldheden in Dinteloord

DINTELOORD – De politie heeft op oudejaarsavond op het Raadhuisplein vijftien verdachten aangehouden nadat er explosieven naar een handhavingsvoertuig gegooid werden. In de bus zaten medewerkers van de gemeente Steenbergen. Zij hebben aangifte gedaan.

Een en ander vond plaats omstreeks 18.15 uur. Een groep jongeren stak zwaar vuurwerk af en gooide op een zeker moment ook explosieven naar en onder de bus. Doordat de explosieven tot ontploffing kwamen beschadigde het voertuig. Een van de medewerkers is naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. De politie werd in kennis gesteld en kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Ook naar de politievoertuigen is zwaar illegaal vuurwerk gegooid. Uiteindelijk werden de vijftien verdachten aangehouden.

Verdachten zitten vast en worden gehoord

De verdachten, allemaal mannen, zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en hebben daar de nieuwjaarsnacht doorgebracht. Ze komen allemaal uit Dinteloord en variëren in leeftijd tussen de 13 en 33 jaar. Ze zitten nog vast en worden zaterdag gehoord. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Door de politie worden, onder andere, camerabeelden bekeken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.