Verplaatsing bushalte Molenweg

STEENBERGEN – In opdracht van de gemeente Steenbergen is gisteren een begin gemaakt met de verplaatsing van de bushalte aan de Molenweg, die verhuist van de seniorenflat tussen de Ravelijnstraat en de Stadshillen naar de voorzijde van vmbo-school ’t R@velijn.

Bewoners van de appartementen vroegen de afgelopen jaren bij de gemeente meermaals aandacht voor de overlast die zij ervaren van de bushalte, zowel van stationair draaiende bussen als van wachtende passagiers.

De Volkspartij drong bij burgemeester en wethouders aan op maatregelen om de problemen te verhelpen, maar ving aanvankelijk bot. Het verplaatsen van de bushalte zou te veel geld kosten. Bovendien was de medewerking van de provincie Noord-Brabant en de busmaatschappij vereist.

Toen Arriva (per 1 januari verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in West-Brabant) de gemeente eerder dit jaar verzocht de bushalte aan de Molenweg aan te passen op de buslengtes, zag het college z’n kans schoon om de verplaatsing aan de orde te stellen.

De werkzaamheden zijn gisteren begonnen en duren tot 3 november. Gedurende deze periode is de rijbaan van de Molenweg aan de kant van ’t R@velijn en de school afgesloten voor doorgaand verkeer, ook ’s avonds en in de weekends. De bussen die hier normaal gesproken halt hielden, doen dat tijdelijk op het busstation aan de Burg. Van Loonstraat.

Op de plaats van de bushalte voor het seniorencomplex komen nu trouwens parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen voor de school vervallen door de aanleg van de bushalte.