Veel sportief enthousiasme bij Dikke Bandenrace

STEENBERGEN – Vanochtend zijn in de straten van Buiten de Veste de wedstrijden verreden voor de drie leeftijdscategoriën bij de Dikke Banden Race. Dit in vervolg op de eerste reeks wedstrijden die gesponsord door Decatlon en georganiseerd door Wielercriterium Steenbergen vorig jaar zo’n succes waren. En ook dit keer had het evenement het geluk van stralend weer. De 112 deelnemertjes en hun publiek genoten ervan. Omdat deelname belangrijker is dan het winnen ontvingen alle deelnemertjes en medaille.

“We hebben de ondersteuning gekregen van de twee sportcoaches van gemeente Steenbergen: Lieke van Dongen en Ivo Bolluyt. Daar zijn we heel blij mee en omdat zij ervoor hebben gezorgd dat alle deelnemende leerlingen van de Maria Regina, Pius X, Nieuwe Veste en Gummarus vooraf al hun shirts en rugnummers hebben ontvangen liep alles dit jaar nog soepeler dan vorig jaar”, stelt Wielercriteriumvoorzitter Jack van Leent tevreden. Hij is ook blij met het hogere aantal deelnemers: “Vorig jaar telden we zo’n 90 deelnemende scholieren. Dit jaar zijn dit er 112. Het is voor de kinderen leuk om mee te doen en dit is meteen ook een leuke promotie voor de wielersport. Neem als voorbeeld Sjoerd Bijlsma uit Steenbergen. Die deed vorig jaar voor het eerst met de Dikke Banden Race mee en koerst nu onder auspiciën van wielerunie KNWU. Hij nam vorige week deel in jeugdcategorie 6 bij de ‘Grote Prijs van Steenbergen’”, aldus de criteriumvoorzitter.

Enthousiasme

Ondertussen streden de deelnemende scholieren om de eer. Dat gebeurde in drie leeftijdsklassen: 7-8, 9-10 en 11-12. Koos Moerenhout had het startsein gegeven bij de eerste categorie. Edith Klep – eveneens een wielrenner die in het verleden bij de Nederlandse top hoorde – gaf het sein voor de start van de tweede serie. Zij konden net als het publiek constateren dat de deelnemers met veel enthousiasme hun rondjes reden. Zij kregen allemaal een medaille, deels uitgereikt door toermiss Isa Hector.

Tekst en fotografie: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl