Veel lol en spanning bij eerste FIFA-toernooi van SC Welberg

WELBERG – Afgelopen zaterdag werden er geen rondjes warmgelopen en werd er tegen geen enkele bal geschopt. Toch was er een spannend toernooi bij SC Welberg gaande. De kantine van de voetbalclub stond namelijk vol met Playstations waarop de jeugd het populaire spel FIFA18 kon spelen. Verdeeld in verschillende poules namen zestien jonge voetballers het tegen elkaar op. Daarbij steeg de spanning naar ongekende hoogtes. Want ook met een digitaal kampioenschap kan je je onsterfelijk maken onder leeftijdsgenoten.

Opperste concentratie bij de jongens, en één enkel meisje. Voor sommige ouders mag het dan misschien zinloos tijdverdrijf lijken, het voetbalspel is onder de jeugd erg populair en wat is er leuker om het op te nemen tegen je teammaatjes van het voetbalveld? Er waren overdag wedstrijden in twee leeftijdscategorieën: van 7 t/m 10 jaar en 11 t/m 15 jaar.  

Jasper van Minderhout tekende namens de activiteitencommissie (AC) van SC Welberg voor de organisatie van het toernooi. “Zelf ben ik al sinds FIFA 1999 een fanatiek speler. Een paar jaar terug heb ik in de Marina Bar een soortgelijk toernooi georganiseerd en recentelijk nog met vrienden. Voetballen kan ik helaas niet meer vanwege een blessure aan mijn knieën, dus toen heb ik me vorig jaar aangesloten bij de AC om toch bij de club betrokken te blijven. Dit toernooi organiseren is dus echt mijn ding.”

Kampioenswedstrijd

Na het doorlopen van verschillende voorrondes werd het echt spannend in de halve finale. Turend op het scherm en met lichte eeltvorming op de duimen kwamen er twee jongens na de troostfinale op de derde plek terecht. Dat bleken toevallig genoeg de broertjes de Bont te zijn. Lars bij de oudere jongens en Jens bij de jongste categorie. “Enorm blij” waren de jongens. Extra feest voor Lars, want hij was ook jarig die dag. De visite moest dus helaas iets langer wachten vanwege de prijsuitreiking.

In de finale nam Roel Bijl het op tegen Jonathan Silkers en speelde Bram van der Zanden tegen Riley van Laerhoven. Bij eerstgenoemden bleek het al snel een gelopen race: Roel won uiteindelijk met 9-0. Bij de andere finalestrijd werd er echter gegamed en aangemoedigd alsof het om echte kampioenswedstrijd ging. Met een nipte overwinning van 3-2 eindigde Bram van der Zanden op de eerste plaats. De avond was ingeruimd voor de voetballers van 17 jaar en ouder. Daar ging Yannick Goudzwaard er uiteindelijk met de winst vandoor.

Een geslaagde dag die de activiteitencommissie gerust nogmaals mag herhalen gezien het enthousiasme van deelnemers en supporters.

Foto 1: Winnaar Roel Bijl (l) naast Jonathan Silkers die op de tweede plek eindigde.

Foto 2: Winnaar in de jongste categorie: Bram van der Zanden (l) met Riley van Laerhoven op de tweede plek.

Foto 3: Broertjes Lars (l) en Jens de Bont eindigden beiden op de derde plaats.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl