Veel belangstelling voor openluchtconcert in Dinteloord

DINTELOORD – Traditiegetrouw was de havenkom ook gisteravond weer het decor voor het jaarlijkse openluchtconcert van harmonie Volharding Dinteloord. Mede dankzij de gunstige weersomstandigheden werd de seizoensafsluiting aanmerkelijk drukker bezocht dan voorgaande keren.

Voorzitter Antoon de Ridder telde tot zijn tevredenheid al gauw zo’n zestig belangstellenden, die om te beginnen een optreden van het opleidingsorkest voorgeschoteld kregen, dat het spits afbeet met ‘Umbrella’ van The Baseballs.

Het harmonie-orkest, o.l.v. dirigent Rens van Leeuwen, vervolgde het programma met een Weense wals en de wereldberoemde ‘Libertango’ van Astor Piazzolla.  Met ‘Don’t Stop Me Now’ en ‘Game of Thrones’ brachten de muzikanten ook enkele popklassiekers ten gehore. Hoogtepunt van het openluchtconcert was zonder twijfel ‘Uptown Funk’, dat door het publiek enthousiast werd meegeklapt en -geneuried.

‘Gruwelijk gelukkig huwe-lijk’

Zoals elk jaar werd het muzikale repertoire afgewisseld met voordrachten van lokale dichters. Dit jaar durfden zes creatieve geesten het aan om hun gedichten ten overstaan van hun plaatsgenoten ten gehore te brengen.

Hun bijdragen liepen uiteen van klassieke rijmpjes als ‘Jantje zag eens pruimen hangen’ tot gedichten in onvervalst Dinteloords. De meeste waardering kregen de rijmelarijen van schrijver/dichter Frank Vester. Met zijn komische gedichten over een ‘gruwelijk gelukkig huwe-lijk’ en de onverbeterlijke neuspeuteraar Pietje Peuteraar slaagde de plaatselijke schrijver erin het aanwezige publiek de nodige lachsalvo’s te ontlokken. 

Foto's Hakim Tampoebolon