Trojan Horse leidt tot sluiting pand Zuidlangeweg

DINTELOORD – Het pand aan de Zuidlangeweg in Dinteloord, waar de politie op 10 juni jongstleden een groot drugslab met amfetamine ontdekte, is door burgemeester Ruud van den Belt 15 maanden gesloten. De ontdekking van het lab gebeurde naar aanleiding van de internationale politieoperatie Trojan Horse.

Tijdens dit grootschalige onderzoek werden criminelen afgeluisterd via cryptotelefoons die door de politie geleverd waren. Dit leidde in Nederland tot 49 arrestaties en de vondst van 25 locaties voor drugshandel en -productie. Zo ook de locatie aan de Zuidlangeweg.

Ontploffen

Agenten namen op de 10e juli een kijkje in de schuur naar aanleiding van informatie die voortkwam uit Trojan Horse. Er werden druggerelateerde goederen gevonden, zoals chemicaliën en afval. Uit onderzoek door de recherche kwam later onomstotelijk vast te staan dat dit de restanten waren van een groot amfetaminelab ter plekke.

 “Dat kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen,” aldus burgemeester Ruud van den Belt. “Zo kan een drugslab ontploffen wat ook voor omwonenden grote gevolgen kan hebben. Daarbij trekt een productielocatie zoals dit veel criminaliteit aan. Dat kunnen we absoluut niet tolereren. Veiligheid staat voor ons altijd voorop.”

Rust keert terug

Regionaal is ook in het zogenoemde Damoclesbeleid afgesproken om streng op te treden als het gaat om de handhaving bij handel en productie van drugs. Van den Belt: “Door het pand te sluiten, hebben criminelen er niets meer te zoeken. We hopen dat daardoor de rust weer terugkeert.”

Het pand  aan de Zuidlangeweg is inmiddels vergrendeld en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting die tot 9 november 2022 duurt.

 Foto: Politie