Topduels voor eerste elftal vv Steenbergen

STEENBERGEN – Voor het eerste elftal van vv Steenbergen staan er de komende dagen twee uitdagende wedstrijden op het programma. De hoofdmacht krijgt morgenmiddag om 14.30 uur Zundert op bezoek en dat is de huidige koploper in de 3de klasse A. Dinsdagavond spelen de Blauwwitten voor eigen publiek in de tweede ronde van de KNVB-beker voor amateurs tegen ‘buurman’ én hoofdklasser Halsteren.

Het duel met Zundert stond op de eerste speeldag van de competitie gepland, maar dat was ook dat dag dat in Zundert het jaarlijkse bloemencorso door de straten trok, vandaar dat de wedstrijd werd opgeschort. De Zundertse ploeg staat ongeslagen aan de leiding, met achttien punten uit zes wedstrijden.

Steenbergen moet vooralsnog genoegen nemen met de negende plaats op de ranglijst, met zeven punten uit zes wedstrijd. De formatie van trainer Marco Ernest presteert wisselvallig, maar liet afgelopen zondag thuis tegen Hoeven goed spel zien. Desondanks bleef het team steken op een 2-2 gelijkspel.

Het is gissen in hoeverre de Blauwwitten tegen Zundert en met name ook tegen Halsteren kans maken om deze confrontaties winnend af te sluiten. Halsteren heeft in de hoofdklasse B dit seizoen zeven punten uit evenveel wedstrijd behaald en staat hiermee op de 11de plaats. Het verschil met Steenbergen is hoe dan ook echter drie klassen. Het bekerduel begint dinsdagavond om 20.00 uur.