Toeristisch plezier in De Heen

De Heen – Wat brengt een toerist in vakantietijd naar de gemeente Steenbergen? Een vraag die enkel door toeristen beantwoord kan worden. Tijdens de zoektocht naar het antwoord doen we campings, havens en andere trekpleisters aan met de vraag: “Hoe bent u in deze gemeente en wel specifiek De Heen terecht gekomen?”

Een beetje verscholen tussen de Dorpsweg en de haven ligt camping De Uitwijk. Op de camping komen we Rianne Pothoven uit Roosendaal tegen. Samen met de kinderen Liv van 7 en Duuk van 5 geniet ze van de rust en ruimte die hun seizoenplek biedt. “We wilden dit jaar dichterbij huis kamperen” legt Rianne uit. “ De caravan is van mijn ouders, zij kwamen op het idee hierheen te gaan. Als zij er niet zijn, mogen wij er gebruik van maken.” Rianne was verbaasd hoe fijn de camping is. “De kinderen kunnen zwemmen, de omgeving is erg mooi en het sanitair is perfect onderhouden.” Liv en Duuk vermaken zich prima, ze willen ook graag een keertje bij het Bakhuys gaan kijken. “Mijn man komt normaal gesproken op de fiets hierheen. Dat is prima te doen!” weet Rianne. Maar vandaag gaat ze samen met Liv en Duuk papa ophalen. “Maar eerst mogen we nog een snoepje” herinnert Liv zich.

“We zochten een stukje Zeeland in Brabant”

Jaco, Sarah en Roos uit Houten zitten aan de lunch als wij aan komen lopen. Of het lastig is als we een paar vragen stellen? “Jaco, neem jij de honneurs maar waar.” Schuift Sarah de vraag naar haar man door.

Toeval

“Hoe wij in De Heen terecht zijn gekomen? Toevallig.” Legt Jaco uit. We wilden niet naar het buitenland. Ja, dat ligt helemaal aan Corona. Maar Zeeland was ons ook te druk. Daarom zijn we gaan zoeken naar een camping in Brabant, maar met het ‘Zeeuwse gevoel’.” Volgens Jaco voldoet de omgeving van de gemeente Steenbergen, en met name De Heen, volledig aan de verwachting. “Zodra het zonnetje doorkomt waan ik me in Zeeland, het water, de uitgestrekte landerijen en de prachtige luchten. Ik ben zeer tevreden.” Jaco probeert dagelijks te fietsen. “Langs het Schelde-Rijnkanaal, ongelofelijk mooi, en dan even brood halen in Steenbergen, een zeer afwisselend rondje.”
Roos vermaakt zich wel, maar had graag wat meer om handen. “Daarom hebben we een surfplank besteld. Helaas kwam de surfplank pas later dan verwacht” lacht Sarah. “We hebben Rosada bezocht, maar daar was het te druk.” De hele familie is liefhebber van water en watersport. De omgeving leent zich daar uitstekend voor, vinden ze. Als de zon plotseling gaat schijnen is het tijd om de kano te pakken, Jaco en Roos gaan er samen op uit.

Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant
Door: Tineke Feskens