Tieners Open Deur openden seizoen met kampement

STEENBERGEN – Het tiener- en jeugdwerk van Evangelische Kerk Open Deur startte afgelopen weekend een nieuw seizoen. Dat gebeurde met een nachtje kamperen bij de boer, dit jaar op de boerderij van Pieter Jan en Evelyn Dam gevestigd aan de Dinteloordse Vlietdijk. “Het was voor onze tieners een geweldig geslaagde kickoff. Het is zo tof om jonge mensen zo te zien genieten van én met elkaar”, zo kijkt Corine van de Velde terug op de activiteit.

Tevoren was een uitgebreid draaiboek opgesteld waarin niet alleen het programma goed stond beschreven, maar ook hoe met de coronamaatregelen tijdens het evenement zou worden omgegaan. De activiteiten vonden merendeels buiten plaats het overnachten gebeurde in tenten. Op het programma stonden onder meer een wandeling, een kampvuur, een spannend bijbelverhaal bij het kampvuur, een gezamenlijk ontbijt en een clinic thaiboxen. Gezamenlijk werd zondagochtend het kampement weer opgeruimd en voldaan namen de tieners weer afscheid van elkaar.

Kon de tieneractiviteit bij Open Deur dan wel doorgang vinden, de jaarlijkse barbecue met openluchtdienst werd dit jaar vanwege corona afgelast. “Dan komen normaliter meer dan 300 personen bij elkaar. Gezien de huidige omstandigheden rondom Covid leek het ons niet verstandig om dat dit jaar door te laten gaan. Bij de tieneractiviteit zagen we minder risico’s. We wilden de jonge mensen een mooi weekend bezorgen, omdat dit voor hen ook een pittige tijd is. We hebben aan de gemeente Steenbergen hiervoor goedkeuring gevraagd”, zegt Corine van de Velde.