sv Diomedon vanochtend al van start in lokale opschoonactie

STEENBERGEN – Als het aan de vrijwilligers ligt die deelnemen aan de opschoonactie om de gemeente Steenbergen schoon te maken, dan ogen de kernen van Steenbergen over een week super schoon. Binnen de gemeente gaat een 1300-tal vrijwilligers de komende dagen tot en met zaterdag 25 maart van start. Vanochtend gingen de vrijwilligers van Diomedon aan de slag. Helaas begeleidt door minder prettig weer, maar daar laten de Diomedonners zich niet door tegenhouden.

Vanaf deze zaterdag tot en met volgende week zaterdag 25 maart zijn er in de gemeente Steenbergen diverse opschoonacties. Ruim 1300 vrijwilligers hebben zich hiervoor aangemeld. Zo worden de Diomedonners in Steenbergen a.s. dinsdagmiddag opgevolgd door ’t R@velein en De Nieuwe Veste. Hier zullen ook de wethouders Lepolder en Vos bij aanwezig zijn. Zij geven de officiële aftrap en zullen vast ook de handjes uit de mouwen steken. WildbeheerEenheid Steenbergen e.o. gaat zaterdag 25 maart opschonen. Dat doet men tussen 9:00 en 12:30 uur. Er wordt gestart bij Akkermans op de Heense Molen. Ook wijkvereniging ’t Drievierde draagt die zaterdagochtend haar steentje bij en doet dat tussen 11:00 en 12:30 uur. Scouting Steenbergen is eveneens van de partij. Ook op 25 maart tussen 10:00 en 16:00 uur.

Welberg

Basisschool Pius X gaat op de Welberg de zaak opschonen. Dat gebeurt in samenwerking met de dorpsraad op vrijdag 24 maart tussen 13:00 en 15:00 uur. Wethouder Zijlmans geeft hier het startsein.

Dinteloord

De basisscholen De Regenboog gaat op donderdag 23 maart van 13:00 tot 15:00 uur van start, Petrus en Paulus op vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur en Groen van Prinsterer gebruikt de vuil-opraap-knijpers ook op vrijdag tussen 13:00 en 15:15 uur. Hier zal wethouder Van Geel voor de support zorgen.

Nieuw-Vossemeer

Basisschool Merijntje realiseert het opschoon-werk tijdens de schooltijden verdeeld door de week tussen 20 en 24 maart. Er zijn meer Vosmeerders actief: zo is buurtvereniging De Notenkrakers vanuit Notendaal actief op zaterdag 25 maart tussen 9:00 en 13:00 uur. En wat verderop verzamelen bewoners van de Oude Heijdijk zich om 9:00 uur voor een schoonmaakactie die tot 12:00 uur zal duren.

Kruisland

In kerkdorp Kruisland werken basisschool De Zonneberg en de dorpsraad samen. Ze verwijderen zwerfvuil op vrijdag 24 maart tussen 8:30 en 15:00 uur. Wethouder Zijlmans komt hier het startschot geven.

Wie overigens ook wil bijdragen aan het opschonen van de gemeente Steenbergen – rond de landelijke opschoondag op 25 maart – kan contact opnemen met Carien Free van gemeente Steenbergen via info@gemeente-steenbergen.nl. Zij kan er ook voor zorgen dat er opschoonmateriaal beschikbaar is. Denk hierbij aan grijpers, vuilniszakken, veiligheidshesjes, handschoenen en dergelijke.

Foto’s: Vanochtend zijn vrijwilligers van Diomedon actief. Charlotte, Casper en Sven maken samen met Gerda Tonissen de omgeving van het sportpark schoon. (1e foto) Astrid Bastiaanse en Irma Hensen voeren de schoonmaakploeg met daarin Milou, Julian, Noa, Vera en Jacco aan. (2e foto)

Amber en Nicole konden het niet laten om ook bij het voormalige politiebureau aan de Molenweg met hun knijpers wat zwerfvuil te verwijderen (foto 3)

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl