Suikerstad Sportief organiseert Bevrijdingsmars Brabantse Wal

DINTELOORD – Zaterdag 28 september organiseert stichting ‘Suikerstad Sportief’ de ‘Bevrijdingsmars Brabantse Wal’ die start in Ossendrecht en via Halsteren naar het eindpunt Dinteloord loopt. De mars passeert locaties die een rol hebben gespeeld in de Slag om de Schelde. De tocht is een eerbetoon aan de gevallenen van het eerste Canadese Legerkorps – voornamelijk Britse, Poolse en Canadese militairen – en aan omgekomen burgers die ten gevolgde van de Slag om de Schelde en de bevrijding van West-Brabant het leven lieten.

De wandeltocht heeft een lengte van 44 kilometer en start om 7:00 ’s ochtends in Ossendrecht. De route is geheel ‘gepijld’. De tocht gaat door bosrijk gebied met verharde en onverharde wegen met tot slot een polderlandschap. Ze voert langs diverse monumenten, herdenkingspunten, begraafplaatsen en voormalige gevechtsgebieden.
Start is bij Restaurant De Blauwe Pauw aan de OLV ter Duinenlaan 199 in Ossendracht. Parkeren uitsluiten op de grote parkeerplaats bij de Volksabdij, voorbij het restaurant.
Starttijd is tussen 07:00 en 08:00 uur.

Wie de afstand te ver vindt kan ook in Halsteren starten. Dan heeft de mars naar Dinteloord een lengte van 24 kilometer. Hier is de start tussen 07:30 en 12:00 uur bij ‘De Schaft’ (Fort De Roovere), Schansbaan 8 te Halsteren.

Herinneringsmedaille

Beide routes eindigen in Dinteloord, waar Suikerstad Sportief voor alle deelnemers in het Dorpshuis aan de Westvoorstraat 3 een speciale herinneringsmedaille heeft klaarliggen.

Voor wie niet op eigen geregeld vervoer terug kan naar het startpunt, rijden er vanaf 12:30 uur op verschillende tijden busjes. Wel worden deelnemers gevraagd om zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden.

Deelname kosten bedragen vier euro per persoon. Nadere informatie wordt via de website www.suikerstad-sportief gegeven.