Succes voor Kyokushin Steenbergen

STEENBERGEN – Goed voorbeeld doet goed volgen. Valence Bickel, net weer voor de derde keer op rij Europees kampioen geworden helpt graag een handje in de karateschool die haar lessen in ‘De Knotwilg’ verzorgt. En zo waren er het afgelopen weekend ook de eerste successen voor Kyokushin Steenbergen.

Op een 5 scholentoernooi in Rosmalen mochten 5 leerlingen meedoen om een felbegeerd plekje op het podium te bemachtigen. Op dit toernooi dat uitdrukkelijk voor beginners werd georganiseerd, werd er steeds in pouletjes van 4 of 5, en met bescherming gevochten. Bij winnen scoorde de vechter 2 punten, bij gelijk 1 punt en bij verliezen geen punt.
Jason Koster en Rongshen Chen, beide 12 jaar, zaten in dezelfde poule en moesten de eerste partij dan ook gelijk tegen elkaar. Maar ondanks dat ze elkaar door en door kennen, werd er geen van beide gespaard. Hard maar gedisciplineerd gevochten, werd er in het voordeel van Rongshen beslist.
Beide jongens kregen het niet voor niets. Waar Jason Koster de punten scoorde met harde stoten en lage schoppen, scoorde Rongshen Chen met doelgerichte schoppen naar het hoofd. In de poule eindigde Rongshen als eerste en Jason tweede.

Twee zusjes

Voor de 2 zusjes Christina en Sisilia Jilo, 9 en 10 jaar, was het reuze spannend omdat ze aan hun eerste toernooi meededen. Beide keken er wel van op hoe hard het er aan toe ging op de mat. Sisilia hield het hoofd koel en scoorde al snel met hoge schoppen. Ze eindigde dan ook op de eerste plaats. Haar jongere zusje vocht keurig en sterk haar partijen uit maar wist niet te scoren.

Jongste deelnemer

De vijfde en jongste deelnemer was Ravi Baartmans, 7 jaar. Ter bescherming van de jongste deelnemers werd er in het clicker gejureerd.  Voor elke goed geplaatste techniek kon je een punt verkrijgen. Maar de harde Ravi dacht meer in de Kyokushingedachte :”Je tegenstander zo snel mogelijk uitschakelen” En de schoppen en stoten waren dusdanig hard dat hij hiervoor strafpunten kreeg. Hij eindigde net als Sisilia derde. De volgende keer mag hij meedoen in het gewone systeem en kan de jonge karateka voluit gaan.

Rongshen Chen en Jason Koster mogen beide deelnemen aan het NK jeugd op 23 november te Middelharnis.

Wie belangstelling heeft voor Kyokushin Steenbergen: Op woensdagavond vanaf 18.30 uur zijn de lessen voor jeugd en om 19.45 uur voor volwassenen. Zaterdagochtend van 9 tot 10 uur, ook in de Knotwilg. Nadere informatie: telefoon 06 50 657 753.

Op de foto: Lia Vlietland, Jason Koster, Christina Dilo, Rongshen Chen, Sisilia Dilo en Ravi Baartmans.

Door: Lia Vlietland