Straatspeeldag in Steenbergen Kruisland en Nieuw-Vossemeer

STEENBERGEN/KRUISLAND/NIEUW-VOSSEMEER – De sportcoaches van de gemeente Steenbergen verzorgen woensdag 11 juni zowel in Steenbergen, Nieuw-Vossemeer als Kruisland de lokale versie van de Nationale Straatspeeldag, die dan voor de derde keer wordt gehouden op initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon.

Al deze instanties streven ernaar dat kinderen meer gaan bewegen, bijvoorbeeld door vaker buiten te spelen. Op alle drie de locaties in de gemeente, kan de organisatie nog heel goed de hulp van vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar i.boluyt@gemeente-steenbergen.nl

Op het parkeerterrein aan de Westdam in Steenbergen kunnen kinderen van 13.00 tot 17.00 terecht voor allerlei gratis activiteiten, zoals voetbal, basketball, knutselen, een springkussen en een clinic ‘Born to move’ (om 14.00 en 15.30 uur). Aan het uitgebreide programma verlenen Albert Heijn, MJW De Klup, Scouting Steenbergen en Simple Dribble hun medewerking.

In Kruisland duurt de Straatspeeldag van 14.00 tot 17.00 uur. Plaats van handeling is het hoofdveld van SC Kruisland, waar de kinderen zich naar hartelust kunnen vermaken voetbal- en andere sportieve spelen, zoals sumoworstelen. Ook hier ontbreekt een springkussen niet en is deelname gratis.

De jeugd in Nieuw-Vossemeer kan van 13.00 tot 17.0) uur terecht in en om gemeenschapshuis De Vossenbucht en gratis meedoen aan of gebruik maken van uiteenlopende spelletjes en een groot springkussen. Ook kunnen de kinderen zich hier laten schminken en om 14.45 uur verzorgt Iris’ Latin Fit een zumba-clinic.