Steenbergse Markt in vuur en vlam tijdens Wolfrock 2017

STEENBERGEN – Aanstaande zaterdagavond trilt de Steenbergse Gummaruskerk op haar grondvesten. Voor de tweede keer is de Markt het podium voor Wolfrock en dat het er niet zachtjes aan toe zal gaan, is een ding dat zeker is.

Vorig jaar organiseerde het rockcollectief SU-85 het festival voor de eerste keer. Een voorzichtige start die desalniettemin naar veel meer smaakte. Voor de tweede editie besloot de organisatie alle remmen los te gooien en vooral voor het hardere rockwerk te gaan.

Zwarte Cross

Dit besluit leidde onder meer tot het boeken van de headliner van Wolfrock 2017: het landelijk veelvuldig geprezen Pene Corrida. Deze band, die bekende popsongs in een eigentijds rockjasje steekt, was onder meer al eens te horen op 3FM, speelde op de Zwarte Cross en is op YouTube al zo'n half miljoen keer bekeken. Op Wolfrock zullen zij tonen waarom zij door het hele land zulke hoge ogen hebben geworpen. Adele, Bomfunk MC's en zelfs Captain Jack komen voorbij, zij het op een bombastische manier.

Beste talenten

Ook keren er enkele bekende gezichten terug. Net als vorig jaar verzorgt de Bredase punkband MARCH een optreden. Met nieuwe bandleden en nieuw materiaal in de maak speelden ze onder meer enkele shows in Engeland en Duitsland, toerden door Nederland met het eerdergenoemde Pene Corrida en werden opgenomen in de prestigieuze Popronde (een clubtour langs verscheidene poppodia, louter voorbehouden voor de beste talenten die ons land rijk is). Reden genoeg om ook dit jaar weer het Wolfrock-podium te veroveren.

Krankzinnig en opzwepend

Met de Shabby Harry's en Appendix maakt Wolfrock de line-up compleet. Twee stevige en bekende lokale bands die reeds hun strepen in het muzikale landschap hebben verdiend. De Shabby Harry's stonden al eens in het voorprogramma van Go Back To The Zoo met hun krankzinnige en opzwepende mix van rock n' roll en branie, terwijl Appendix al zo'n vijftien jaar lang een constante factor is binnen de (lokale) punkscene.

Erbij zijn is simpel. Op zaterdag 29 juli van 19.00 tot 23.00 uur staat de Steenbergse Markt open voor iedereen; de entree is gratis.

Foto’s©Archief KijkopSteenbergen 2016