Steenbergse haven zorgt voor beleving tijdens Waterpoortweekend

STEENBERGEN – De officiële opening van Fort Henricus werd dan vorige week zaterdag – 8 juni – vanwege het slechte afgelast, morgen – zondag 16 juni – staat het Fort opnieuw in de belangstelling. Vanuit de Steenbergse haven zijn er rondvaarten naar het fort waar Natuurmonumenten rondleidingen verzorgt. Vroege vogels kunnen om zes uur ’s ochtends mee met de dauwtrapexcursie op de Dintelse Gorzen.

Vanaf 11:00 uur starten de activiteiten in de Steenbergse Haven. Op de havenpier (bij het Havenkantoor) richt Sardonos een terras in. Daar staat dan ook een palingrokerij en zorgt de band Deux Cheveaux uit Dinteloord voor muziek. Die dag zullen ook lokale kunstenaars present zijn en is er voor de kinderen een springkussen geregeld. Ook voor de kleintjes zijn speciale vouwbootjes beschikbaar en er is groeipapier voor wie dat wenst, al geldt hier: zolang de voorraad strekt.

Diverse kramen

Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, Heemkundekring De Steenen Kamer, Waterschap Brabantse Delta en WBWL Explorer hopen veel belangstellenden in hun kramen aan de haven te ontvangen. En wie vanuit de Kade de Kaaistraat in gaat kan terecht bij koffie- en theemuseum De Klokgevel, dat tijdens het Waterpoortweekend geopend is. Op www.waterpoortweekend.nl staan meerdere activiteiten in deze regio vermeld.