Steenbergs college gaat te water

STEENBERGEN/SINT ANNALAND – Een twintigtal gemeentebesturen, waaronder ook het college van de gemeente Steenbergen, doet op zaterdag 18 juni mee aan de 10de editie van de Schout & Schepenen-race, waarbij wordt gevaren met authentieke platbodems. Doel van dit nautische evenement – dat plaatsvindt op de Krabbenkreek bij de jachthaven in Sint Annaland – is om het belang van de watersport te onderstrepen, in relatie tot de economische ontwikkeling van de regio.

Tijdens ‘Hét Palaver’ in de ochtenduren, wordt met de aanwezige en deelnemende burgemeesters en wethouders, en de collegeleden van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland, teruggeblikt op tien jaar watersportontwikkeling in de zuidwestelijke delta. Hierbij komt Stefan Coppers zijn avontuurlijke verhaal vertellen over de Volvo Ocean Race 2015, die hij meemaakte als on-board reporter op de Brunel.

Aanvaring

Vervolgens zullen alle bestuurders zich inschepen aan boord van de ‘Hoogaarzen, Hengsten en Schokkers’, oftewel de platbodems waarmee zij het water opgaan en de strijd met elkaar aanbinden. Titelverdediger is de gemeente Drimmelen. Het Steenbergse college heeft nog wat goed te maken: vorig jaar werd onze afvaardiging namelijk gediskwalificeerd als gevolg van een aanvaring met het startschip.

Mede-organisator

De gemeente Steenbergen is, samen met de gemeenten Tholen, Drimmelen en Goeree-Overflakkee mede-organisator van de Schout & Schepenen-race, die mede mogelijk wordt gemaakt door bijdragen van de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland, de regionale ontwikkelingsmaatschappijen REWIN en NV Economische Impuls Zeeland, Rijkswaterstaat, Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Mariteam Shipyard, KWS Infra BV, Robbe Assurantiën,  Waterrecreatie Nederland, Van Dantzig Communicatiepartners en de Watersportvereniging Sint-Annaland.

Voor nadere informatie: www.schoutenschepenenrace.nl