Steenbergenaar organiseert veiling voor Hof van Nassau

STEENBERGEN – Tijdens deze corona-crisis doet iedereen wat hij kan. Een telefoontje naar een alleenstaande buurvrouw, een boodschap voor een zieke buurman of de hond uitlaten van iemand die keihard aan het werk is in de zorg. Ook Steenbergenaar Manfred Smout heeft een manier gevonden om het leed een beetje te verlichten. Onder meer door een veiling via Facebook te organiseren, waar iedereen aan deel kan nemen. Met de opbrengst wil hij samen met een aantal sponsoren een paasattentie voor de bewoners van Hof van Nassau regelen.

Via zijn Facebookpagina (Manfred-Lisinka Smout) is op een filmpje te zien waar het allemaal om draait. Kort uitgelegd worden er drie items ter veilig aangeboden: Een grote fruitmand (met dank aan Verbeek Fruit- en Tuinplanten), een wandklok (met dank aan KlusWijs Steenbergen) en een wandbord waarvan de materialen zijn gesponsord door KlusWijs, maar dat vervolgens ambachtelijk vervaardig is door Manfred zelf.

Biedingen (minimaal 2 euro boven het laatst geboden bedrag), dienen aangemeld te worden via een persoonlijk bericht aan Manfred Smout. Inmiddels is de veiling al goed op gang gekomen, terwijl de actie nog tot en met aanstaande dinsdag 7 april 12.00 uur loopt.

Paaseieren

De volgende dag gaat Smout met een flinke boodschappentas naar Albert Heijn Achterberg om paaseieren in te slaan. Martin Achterberg, eigenaar van de supermarkt, zal zelf ook een gesponsorde bijdrage leveren. Alle eieren worden, volgens RIVM-richtlijnen, in 170 pakketjes verpakt en bij Hof van Nassau afgeleverd voor bewoners en medewerkers.

Wie geen interesse heeft in een van de items die onder de hamer liggen, maar de actie wel graag wil steunen kan gewoon een donatie geven. Ook dit kan men kenbaar maken via een bericht aan Smout.

Verassend aantal reacties

Het is niet de eerste actie die de Steenbergenaar opzet sinds het begin van de crisis. Eerder verzorgde hij via Facebook al een winactie voor mensen die in de zorg werken. Hij maakte vier vogelhuisjes en twaalf wandborden en nodigde via Facebook iedereen uit om iemand aan te melden die in de zorg wekt. “Het aantal reacties heeft mij verrast,” kijkt Smout terug. “Ik dacht van tevoren dat ik een paar winnaars wel zelf zou moeten bedenken, maar ik heb tientallen reacties binnen gekregen.” Het gevolg was dat Manfred tot een officiële trekking van de twaalf winnaars over moest gaan. Het initiatief leverde hem vele complimenten op. Smout zelf bleef er nuchter onder: “De een kijkt films, ik ben een beetje aan het knutselen.”