Afbeelding
vrijdag 13 maart 2020, 11:00

Steenbergen verspeelt volle winst tegen VVR in slotfase

Steenbergen - VVR    1-1

Dat een voetbalwedstrijd werkelijk minimaal 90 minuten duurt zullen de spelers van v.v. Steenbergen na de laatst gespeelde wedstrijden tegen Philippine en VVR wel weten.Wisten de Blauwwitten 2 weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Philippine in de 90e minuut de volle winst binnen te halen, afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen VVR werd die volle winst in diezelfde minuut verspeeld.

Steenbergen ging tot die minuut met 1-0 aan de leiding maar had eigenlijk, gezien enkele 100% kansen, met een grotere marge aan de leiding moeten staan.
In de laatste minuut van de normale speeltijd zette VVR een aanval op waarbij de bal richting het doelgebied van Steenbergen werd geschoten. Doelman Joost van de Ree, deze middag bijna werkeloos aanwezig, maar in de voorgaande wedstrijden een zeer betrouwbare sluitpost gebleken voor zijn ploeg, probeerde de hoge bal te onderscheppen. Een aanvaller van VVR was echter net iets eerder bij de bal waardoor die koppend alsnog voor de 1-1 eindstand wist te zorgen.
Een voor Steenbergen natuurlijk teleurstellende uitslag gezien het late moment in de wedstrijd en gezien ook de diverse goede mogelijkheden die deze keer niet werden benut, maar gezien het spelbeeld misschien toch wel een terechte uitslag.
Net als een week geleden tegen Philippine was er op de inzet van de Steenbergse spelers niets aan te merken maar was de kwaliteit van het voetbal niet om over naar huis te schrijven. Er werd teveel onnodig balverlies geleden door veel passes die onnauwkeurig waren en daardoor te vaak bij de verkeerde kleur terecht kwamen maar de kansen die Steenbergen  kreeg werden helaas – op 1 na dan – niet benut .
Tegenstander VVR stelde daar ook maar bar weinig tegenover en juist mede daardoor was het uiteindelijke gelijkspel toch teleurstellend.

Slordig begin Steenbergen.

Het elftal van oefenmeester Robin Borremans begon erg slordig aan de wedstrijd en liet zich in de beginfase te gemakkelijk aftroeven.
Na een goed kwartier voetballen werd de draad wat beter opgepakt hetgeen direct leidde tot de eerste goede doelkans.
In de 16e minuut werd Marvin Braat de diepte ingestuurd , kwam oog in oog met de Rijsbergse doelman maar zijn lob , bedoeld om over de doelman tegen het net  te laten verdwijnen , kon op het randje van de 16 meter lijn door diezelfde doelman nog net worden onderschept.
Maar 1 minuut later was het wel raak. Mo Dahir onderschepte een door VVR uitverdedigde bal en bediende broer Ahmed .
Die ging op snelheid de diepte in en scoorde beheerst met een lage schuiver de 1-0.
Steenbergen maakte daarna de fout de bal teveel aan VVR te geven hoewel er zo goed als geen doelkansen kwamen voor VVR.
Één keer mocht Steenbergen niet mopperen toen een schot van VVR niet ver voorlangs het Steenbergse doel ging waarna in de 35e minuut een vrije trap van VVR in goede positie werd naast gekopt.
Nadat Jordy Dam zijn vrije trap 10 minuten voor rust door de VVR doelman gestopt zag worden, volgde in de 37e minuut een vlotte aanval van Steenbergen.
Mo Dahir  bracht uiteindelijk Marvin Braat in schietpositie maar ook dit schot werd een prooi van de VVR sluitpost ten koste van een hoekschop.

Ook 2e helft matig niveau

Ook de 2e helft gaf helaas een vrij matig niveau te zien met teveel lange ballen die niet aankwamen, maar desondanks kreeg Steenbergen wel enkele mogelijkheden de score verder op te voeren.
Zo was er een kansje voor Jordy Dam toen hij in de 56e minuut alert reageerde op een iets te korte terugspeelbal van VVR maar nog net op tijd kon een VVR speler de bal onderscheppen.
Maar de beste scoringskans zagen we in de 70e minuut.
Op het middenveld ontfutselde Ahmed Dahir de bal bij een tegenstander , kwam daardoor na een snelle rush oog in oog met de VVR doelman maar werd door hem naar de zijkant gedrongen waardoor het schot van Ahmed Dahir naast ging.
Een kleine 8 minuten later wederom aan mogelijkheid voor Steenbergen om de score naar 2-0 te tillen.
Via een snelle counter werd Mo Dahir op rechts weggestuurd, die trok de bal goed voor naar Marvin Braat, maar helaas voor Steenbergen kwam die een fractie te laat om de bal binnen te schieten.
En toen kwam net als een week eerder tegen Philippine die laatste minuut waarin werd gescoord , maar deze keer door de tegenstander waardoor de 1-0 voorsprong voor Steenbergen uiteindelijk een 1-1 eindstand werd.

Vanwege het Corona virus zijn alle geplande wedstrijden voor het weekeinde van 14 en 15 maart geen doorgang vinden.

Door: John Rommers