Afbeelding
zaterdag 8 februari 2020, 15:00

Steenbergen stuurt Hoeven met 5-0 nederlaag naar huis

STEENBERGEN - We schrijven zondag 27 oktober 2019. Steenbergen speelt de 6e wedstrijd van deze competitie uit tegen Hoeven en krijgt met 4-0 klop. Het commentaar van Blauwwit trainer Robin Borremans was toen: “Hoeven was vandaag voor ons een maatje te groot”.  We schrijven zondag 2 februari 2020. Steenbergen speelt de 14e wedstrijd van deze competitie thuis tegen Hoeven en wint met 5-0.Het commentaar van Hoeven trainer Eric Koenraads : “Steenbergen was een maatje te groot”. Het kan verkeren.

Verkeerde Steenbergen in de periode van de uitwedstrijd tegen Hoeven nog in een fase dat trainer Robin Borremans nog volop zoekende was (vooral doordat hij een 8-tal nieuwe spelers moest inpassen in vergelijking met vorig seizoen) momenteel is duidelijk zichtbaar dat hij weet waar hij de poppetjes moet zetten.Enkele wedstrijden voor de winterstop was al zichtbaar dat Steenbergen de opgaande lijn had gevonden en die lijn is na de winterstop doorgezet.Werd vorige week nog (onverdiend) met 1-0 verloren van titelkandidaat RBC, afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Hoeven boekten de Blauwwitten een duidelijke en dik verdiende 5-0 overwinning op de tegenstander waarvan enkele maanden geleden dus nog met duidelijke cijfers werd verloren.Steenbergen speelde een uitstekende wedstrijd, had vanaf begin tot eind het initiatief en zorgde ervoor dat tegenstander Hoeven, door deze gehele wedstrijd onder druk te zetten, geen moment in de wedstrijd kwam.Ondanks dat werd de wedstrijd pas in de 65e minuut definitief beslist toen de prima spelende Jordy Dam voor de 2-0 zorgde.Het niet benutten van teveel kansen was het enige minpuntje dat er op het spel van Steenbergen was aan te merken waardoor het te lang spannend bleef .

Snelle voorsprong

Ahmed Dahir kreeg al in de 2e minuut een uitstekende kans om de score te openen.
Joshua van Willigen stuurde de bal op rechts diep waardoor Ahmed Dahir alleen voor de Hoeven doelman verscheen.
Zijn schot ging echter rakelings naast de voor Steenbergen verkeerde kant van de paal.
In de 9e minuut volgde een goede doelkans voor broer Mo Dahir wiens schot door de Hoeven doelman werd gekeerd.
Maar in de 16e minuut was het dan wel raak. Na een vlotte combinatie was het Joshua van Willigen die met een mooie hakbal Mo Dahir vrij voor de doelman van de tegenstander zette die deze keer kansloos was tegen zijn afronding, 1-0.
Steenbergen bleef kans op kans creëren.
Een vrije trap van Joshua van Willigen werd via de doelman en een speler van Hoeven tot hoekschop verwerkt, op aangeven van Mike de Hoog kwam Ahmed Dahir maar weer eens oog in oog met de Hoeven doelman maar dit maal wist hij niet te scoren en Mike de Hoog kreeg na een prima pas van Jordy Dam ook een bijna niet te missen kans maar zag zijn schot gestopt worden door de doelman.

Strafschop onthouden

In de 34e minuut was Ahmed Dahir op rechts zijn tegenstander voor de zoveelste keer op snelheid de baas maar werd hij, op weg naar de doelman, binnen de 16 neergelegd.
Strafschop dacht zowat iedereen maar scheidsrechter Wim Broekhoven, die overigens een goede wedstrijd floot, dacht daar anders over en liet doorspelen.
Steenbergen doelman Joost van de Ree kreeg na 35 minuten spelen zijn eerste werk te doen, toen de Hoeven spits hem met een goed schot op de proef stelde en op slag van rust was het Jordy Dam die een vrije trap rakelings naast schoot.

Magere Ruststand

Met een magere 1-0 voorsprong voor Steenbergen gingen  beide ploegen naar de thee en was de eerste kans van de 2e helft voor Hoeven.
Een diepe bal werd door doelman Joost van de Ree onderschept maar de bal kwam hierna voor de voeten van een Hoeven speler.
Die aarzelde geen moment om de bal richting leeg Steenbergen doel te schieten maar schoot ver naast.
Vervolgens was het weer Steenbergen dat het heft in handen nam.
Een uitstekende kopbal van Jordy Dam ketste tegen de lat, een voorzet van Joshua van Willigen werd door Ahmed Dahir naast geschoten en een vliegend schot van Joshua van Willigen verdween eveneens rakelings naast het Hoeven doel.
Maar in de 65e minuut was het dan eindelijk weer wel raak toen Jordy Dam door Mo Dahir werd gelanceerd en hij met een prima schot de Hoeven doelman volstrekt kansloos liet, 2-0.
Het verzet van het tegenvallende Hoeven was hierna helemaal verdwenen.
Ahmed Dahir onderschepte in de 69e minuut een pas van Hoeven waardoor hij alleen voor de doelman voor de 3-0 kon zorgen waarna even later Joshua van Willigen, op aangeven van Pieter Suijkerbuijk, invaller Enzo den Haak een niet te missen  kans gaf en dat betekende 4-0.
Het slotakkoord was voor de als altijd zeer actieve Joshua van Willigen die een hoekschop van Jordy Dam, na slecht verdedigen van de Hoeven defensie, achter de Hoeven sluitpost werkte en daarmee voor de verdiende 5-0 overwinning zorgde.

Thuiswedstrijd tegen Philippine

Een zeer belangrijke overwinning waardoor de afstand tot de onderste plaatsen weer wat groter wordt. Zondag a.s. volgt wederom een thuiswedstrijd voor Steenbergen, deze keer is het Zeeuws Vlaamse Philippine de tegenstander.
Twee op papier gelijkwaardige ploegen die beiden 18 punten bij elkaar hebben gespeeld in 14 wedstrijden. De uitwedstrijd werd door Steenbergen destijds echter verloren met maar liefst 7-3 !!!!
Zal er ook tegen deze tegenstander een sportieve revanche behaald kunnen worden ?
De aanvang van de wedstrijd is zoals altijd om 14.30 uur op het sportpark aan de Seringenlaan.

Uitslagen en programma Senioren

Uitslagen senioren van zaterdag 1 en zondag 2 februari: Steenbergen 2 zaterdag - Halsteren 4 zaterdag: 7-0; Prinsenland 4 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: 0-2; Steenbergen 4 zaterdag - Sc.Gastel 3 zaterdag: 3-0.
Steenbergen 1 - Hoeven 1: 5-0; Steenbergen 2 - Sc.Gastel 2: afgelast; Steenbergen 3 - Nw.Borgvliet 2: uitgesteld; Steenbergen dames - N.V.S. dames: 1-1.
Programma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 8 februari: Fc Bergen 2 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 13.00 uur; Steenbergen 3 zaterdag - DVO’60 9 zaterdag, aanvang 13.15 uur; Alliance 4 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 12.30 uur.
Programma voor zondag 9 februari: Steenbergen 1 - Philippine 1, aanvang 14.30 uur; Dosko 2 - Steenbergen 2, aanvang 11.30 uur; Sc.Gastel 4 - Steenbergen 3, aanvang  9.45 uur; Roosendaal dames - Steenbergen dames, aanvang 11.30 uur

Door: John Rommers