Steenbergen maakt zich op voor WK 24 uur Ultraloop

STEENBERGEN – De sportwereld ligt komend weekeinde letterlijk en figuurlijk aan de voeten van Steenbergen voor het NK, EK én WK Ultraloop. Het grootse evenement begint vrijdag 10 mei met een vlaggenparade van alle deelnemende landenteams. Het startschot voor de 24 uur durende wedstrijd klinkt zaterdag 11 mei om 12.00 uur in de Wouwsestraat.

Na jarenlange voorbereiding is de afdeling Ultraloop van Diomedon er zo goed als helemaal klaar voor. De vrijwilligers, onder aanvoering van Peter Suijkerbuijk, kunnen haast niet meer wachten totdat de komende dagen alle atleten arriveren. Want dan gaat het allemaal echt beginnen.

Ruim 350 ultralopers uit alle windstreken van de wereld meten zaterdag en zondag hun krachten op het parcours, dat langs de Middenwal en de Krommeweg loopt. Het publiek kan langs heel de route gratis komen kijken naar verrichtingen van de topsporters. Diverse (dweil)bandjes zorgen voor de muzikale omlijsting.

Grote favorieten voor de wereldtitel zijn de regerende kampioenen Michaela Dimitriadu (Tsjechië) bij de vrouwen en de Amerikaan Mike Morton bij de mannen.

Vrijdag zijn alle deelnemers sowieso al te 'bewonderen' bij de vlaggenparade die om 16.45 uur begint op de Markt, waar burgemeester Saskia Bolten de atleten officieel welkom zal heten. Ook hierbij hoopt de organisatie op veel publieke belangstelling. Na afloop is er voor een pasta-party op 't R@velijn, met de vrijwillige medewerking van leerlingen en professionele koks. Op dezelfde locatie vindt na afloop van het sportspektakel een diner plaats. Deze beide activiteiten zijn bedoeld voor alle direct betrokkenen.

De prijsuitreiking van het NK, EK en WK 24 uur Ultraloop is zondagmiddag vanaf 14.00 uur in de theaterzaal van 't Cromwiel.

Kijk voor uitgebreide informatie op http://www.kijkopsteenbergen.nl/dynamic/media/20/documents/STBC_Edities/STBC03052013.pdf en/of: http://24hour.ultraloopsteenbergen.nl/