Afbeelding
vrijdag 31 januari 2020, 14:28

Steenbergen in blessuretijd ten onder na prima wedstrijd tegen RBC

RBC - Steenbergen       1-0

Alle toeschouwers die aanwezig waren bij de wedstrijd die Steenbergen afgelopen zondag in Roosendaal speelde tegen mede koploper RBC hadden zich al verzoend met een (terecht) gelijkspel, maar daar dachten de spelers van van de Roosendaalse club anders over. In de 2e minuut van de blessuretijd volgde een voorzet vanaf links die door een te vrij staande RBC speler achter de overigens uitstekend keepende  Steenbergse doelman Joost van de Ree tegen de touwen werd gekopt.

De Blauwwitten stonden daardoor op het allerlaatste moment na een prima wedstrijd alsnog met lege handen en dat was een grote domper uiteraard. De spelers van oefenmeester Robin Borremans moeten echter ook de hand in eigen boezem steken want ondanks het feit dat er goed werd gevoetbald werden deze keer teveel kansen niet benut. Enkele keren mede doordat de RBC doelman een paar uitstekende reddingen verrichtte.
Met name in de 1e  helft was Steenbergen de bovenliggende partij maar werd er dus niet gescoord.
Thuisploeg RBC was in de tweede periode meer op de helft van Steenbergen te vinden maar wist , eveneens dankzij enkele prima reddingen van doelman Joost van de Ree , niet tot scoren te komen. Tot de 92e minuut dan ….

Initiatief voor Steenbergen

Steenbergen ging vanaf het begin volle bak en nam direct het initiatief. Reeds in de 6e minuut was het de actieve Joshua  van Willigen die richting RBC doelman wilde soleren maar op de rand van de 16 (of net erbinnen ???) werd hij gevloerd. De toegekende vrije trap werd door Jordy Dam in de muur geschoten. Een kleine 10 minuten later  werd dezelfde Joshua van Willigen door Jordy Dam diep gestuurd , kreeg een goede schietkans maar mikte de bal net naast.
Steenbergen bleef de bovenliggende partij hetgeen op het half uur weer een doelkans opleverde. Mike de Hoog verzorgde toen een uitstekende voorzet die vanaf de strafschopstip werd ingekopt door Jordy Dam. De RBC doelman wist de bal echter uit zijn doel te slaan.
Twee minuten later eenzelfde situatie. Nu was het Joshua van Willigen die een voorzet gaf op de inkomende Jordy Dam , wiens keiharde kopbal deze keer  tegen de Roosendaalse lat uiteen spatte.
Het laatste gedeelte van de 1e  helft kwam RBC beter in de wedstrijd hetgeen de ploeg een goede kans opleverde toen een speler van RBC alleen voor Steenbergen doelman Joost van de Ree verscheen. Die wist het schot echter goed te blokken waardoor de 0-0 ruststand op het scorebord bleef staan.

Feller RBC

Vooral in het begin van de 2e helft zagen we een fellere thuisploeg en moest doelman Joost van de Ree een tweede keer handelend optreden toen een RBC speler oog in oog voor hem kwam, maar ook deze keer wist hij de inzet van RBC te keren. RBC zette Steenbergen onder druk en was via een tweetal goede schoten dicht bij de openingstreffer, maar beide keren ging de bal naast de voor Steenbergen goede kant van de paal.
De beste kans van de wedstrijd voor Steenbergen kreeg Joshua van Willigen in de 72e minuut van de wedstrijd. Ahmed Dahir kwam rond het 16 meter gebied van RBC in balbezit, zette via een goede pas Joshua van Willigen alleen voor de RBC doelman, maar helaas ging het schot te gehaast hoog over.
Even later had dezelfde Joshua van Willigen pech toen hij een goed geplaatst schot via de binnenkant van de paal naar de andere paal zag ketsen waarna de RBC doelman de bal kon pakken. In de 85e minuut werd een vlotte aanval van RBC afgerond met een uitstekend schot maar was het weer Joost van de Ree die zijn ploeg op de 0 hield.
En toen volgde de 2e minuut van de blessuretijd waarin RBC via een mooie kopbal alsnog de volle winst naar zich toe trok.
Geen punten dus voor Steenbergen dat, zoals gezegd, wel een goede wedstrijd speelde.

Hoeven komt op bezoek

Zondag 2 februari a.s. wacht voor Steenbergen de thuiswedstrijd tegen v.v. Hoeven.Van deze ploeg werd in het begin van de competitie nog met maar liefst 4-0 verloren , maar momenteel staan beide ploegen met evenveel punten (15) op een gedeelde 10e plaats op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd dus weer waarbij we hopen dat de spelers met 100% inzet gaan proberen revanche te  nemen voor de grote nederlaag van destijds.
De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan en begint om 14.30 uur.

Uitslagen en programma Senioren

Uitslagen senioren van 25 en 26 januari:
DVO’60 9  zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag 3-2; RBC 1 - Steenbergen 1 1-0
NVS 2 - Steenbergen 3 ( oefenwedstrijd) 2-5; Sc.Welberg 2 dames - Steenbergen dames 0-1.
Programma senioren voor zaterdag 1 februari: Steenbergen 2 zaterdag - Halsteren 4 zaterdag, aanvang 15.15 uur; Prinsenland 4 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 4 zaterdag - Sc.Gastel 3 zaterdag, aanvang 13.15 uur.
Programma senioren voor zondag 2 februari: Steenbergen 1 - Hoeven 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - Sc.Gastel 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Nw.Borgvliet 2, aanvang 11.00 uur; Steenbergen dames - NVS dames, aanvang 11.30 uur.

Foto’s: beelden uit de haast succesvolle wedstrijd tegen RBC. Foto: Mark Koenraadt ©

Door: John Rommers