Afbeelding
zaterdag 22 augustus 2020, 11:00

Steenbergen begint oefenprogramma met winst op Baronie zaterdag 1 en verlies tegen Den Bommel

Steenbergen 1- Baronie zaterdag 1: 4-1

Zaterdag 15 augustus heeft het team van oefenmeester Robin Borremans van v.v. Steenbergen zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2020/2021. Tegenstander was het 1e zaterdagteam van de vereniging Baronie uit Breda. Beide elftallen konden vanwege vakanties nog niet compleet aantreden maar er waren desondanks meer dan voldoende spelers beschikbaar.De wedstrijd “begon” met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 25 juli op 85 jarige leeftijd plotseling overleden oud 1e elftalspeler Jan Heshof, een mooi gebaar dat door de Familie Heshof bijzonder op prijs werd gesteld.

Vooral in de beginperiode was duidelijk zichtbaar dat de spelers nog op gang moesten komen, maar halverwege de 1e helft ging het met name bij Steenbergen wel wat beter lopen. Op het half uur mocht Boudein Bickel op rechts een hoekschop nemen en was het Marvin Braat die de bal met zijn hoofd achter de Baronie doelman kopte. (1-0).
Steenbergen mocht niet mopperen toen 5 minuten later een voorzet van Baronie tegen de lat kwam, maar weer 5 minuten later volgde een vlotte Blauwwit aanval over links, waarbij Marvin Braat de Baronie doelman uitspeelde en vanuit een moeilijke hoek voor de 2-0 zorgde.
Op slag van rust kreeg Steenbergen op de rand van de 16 een vrije trap te nemen en was het Jordy Dam die laag in de hoek voor de 3-0 ruststand zorgde.

Vijf wissels

Trainer Robin Borremans begon de 2e helft met een 5-tal wissels maar duidelijk was dat dat de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede kwam. Toch werd de voorsprong al in de allereerste minuut van de 2e helft naar 4-0 vergroot toen wederom Jordy Dam een vrije trap kreeg te nemen en daarbij de Baronie doelman opnieuw kansloos liet.
De wedstrijd ging vervolgens goed op en neer maar veel doelkansen waren er niet te zien.
Baronie was enkele keren gevaarlijk bij een 2-tal afstandsschoten, die beiden naast het doel van invaller doelman Max Knook verdwenen en namens Steenbergen kwam Ahmed Dahir in de 85e minuut oog in oog met de doelman van Baronie die zijn schot wist te keren.
Nadat een 3e vrije trap van Jordy Dam rakelings over vloog was het in de allerlaatste minuut Baronie dat met een van richting veranderd schot succes had en daarmee de eindstand op 4-1 bepaalde.

Steenbergen 1 - Den Bommel 1: 2-4

Afgelopen dinsdagavond volgde de 2e oefenwedstrijd met als tegenstander de zaterdag 3e klasser Den Bommel uit Den Bommel. Een wedstrijd waar Steenbergen geen goede beurt maakte. Het spel was de gehele wedstrijd onrustig , er werd veel te weinig gecombineerd en we zagen veel lange ballen die meestal niet aankwamen.

Den Bommel kwam in de 19e minuut op een 0-1 voorsprong toen een voorzet vanaf rechts prima werd ingeschoten door de inkomende linksbuiten.
Steenbergen antwoordde met een schot van Boudein Bickel uit een voorzet van Mo Dahir dat via de voet van de doelman van Den Bommel hoekschop ging.
Vervolgens zag Ahmed Dahir tot twee keer toe zijn schot tot hoekschop verwerkt worden en was het Den Bommel dat op slag van rust een vlotte aanval rakelings naast schoot.
Steenbergen kwam in de 56e minuut op gelijke hoogte toen Marvin Braat goed doorging op een diepe bal en net iets eerder bij de bal was dan de doelman van de tegenstander, 1-1. Maar 2 minuten later nam Den Bommel weer een 1-2 voorsprong toen een voorzet vanaf rechts doeltreffend werd afgerond.
De Steenbergse tegenstander bleef een groot gedeelte van de 2e helft de bovenliggende ploeg en liep via nog 2 doelpunten verder uit tot 1-4. Ruim 5 minuten voor tijd bepaalde Enzo den Haak de eindstand op 2-4 door de bal over de uitlopende keeper heen in het doel van Den Bommel te schieten.

Winst en verlies dus in de eerste 2 oefenwedstrijden van v.v. Steenbergen waarbij het wel duidelijk is geworden dat er nog het een en ander “geschaafd “zal moeten worden om de juiste samenstelling te vinden.

Programma voor zaterdag 22 en dinsdag 25 augustus.

Morgen – zaterdag 22 augustus – speelt Steenbergen 1 wederom een oefenwedstrijd.
Tegenstander is dan een elftal van de vereniging Kloetinge met spelers onder de 23.
Ook deze e wedstrijd wordt weer gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan en begint om 14.30 uur.
De overige oefenwedstrijden die voor zaterdag 22 augustus op het programma staan zijn de volgende: N.S.V.V. 2 - Steenbergen 2, aanvang 15.00 uur; Steenbergen 4 - Nw.Borgvliet 3, aanvang 15.15 uur; N.V.S. dames - Steenbergen dames aanvang 13.00 uur.
Ook voor dinsdagavond 25 augustus staan weer een 2-tal oefenwedstrijden op het programma , te weten : Steenbergen 1 - N.S.V.V. 1, aanvang 20.00 uur; Internos 2 - Steenbergen 2, aanvang 20.00 uur.