Afbeelding
zaterdag 14 september 2019, 15:00

Smerdiek geen partij voor Steenbergen in 2e bekerwedstrijd

Steenbergen - Smerdiek                         8-1

STEENBERGEN - Nadat Steenbergen vorige week in de eerste bekerwedstrijd tegen Kogelvangers met 4-1 ten onder ging stond voor afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd op het programma. Voor de Blauwwitten betekende dat een thuiswedstrijd tegen zaterdag 4e klasser Smerdiek uit St.Maartensdijk. Een veel completer Steenbergen dan tegen Kogelvangers wist een ruime 8-1 overwinning te behalen tegen een ook kwalitatief veel mindere tegenstander.

Maar Steenbergen speelde met name in de eerste 45 minuten ook een puike wedstrijd.Vanaf het begin van de match werd er druk gezet op de verdediging van Smerdiek maar ondanks dat kwamen de Zeeuwen in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong. Een afstandsschot vanaf zo’n 20 meter werd van richting veranderd, waardoor Steenbergen doelman Max Knook kansloos was.Vanaf de aftrap was het Joshua van Willigen die Mike de Hoog bediende en deze zorgde direct voor de gelijkmaker, 1-1. En nog in dezelfde minuut kwam Steenbergen op voorsprong. Nu was het Roy Iriks die Enzo den Haak de diepte instuurde, die op zijn beurt binnen de 16 werd gevloerd. De toegekende strafschop werd door Mike de Hoog onberispelijk binnen geschoten: 2-1.Slechts  5 minuten later was het weer raak. Mike de Hoog gaf de bal op maat richting Enzo den Haak die vervolgens van dichtbij voor de 3-1 zorgde.Met een prachtig afstandsschot vanaf ruim 20 meter bracht Joshua van Willigen Steenbergen op een 4-1 voorsprong en in de 40e minuut zorgde hij op aangeven  van Enzo den Haak voor de 5-1. Op slag van rust waren de rollen  omgedraaid.Joshua van Willigen stuurde Enzo den Haak de diepte in en die zorgde voor de 6-1 !! ruststand.

Veel balverlies na de thee

Na de thee maakte Steenbergen de fout het te licht op te nemen. Er werd in die periode teveel balverlies geleden waardoor er veel minder lijn in het spel zat.
Smerdiek kreeg daardoor enkele mogelijkheden o.a. een schot tegen de Steenbergse lat en nog een prima schot dat door doelman Max Knook met de voet werd gekeerd.
De laatste 15 minuten werd de draad weer wat beter opgepakt waardoor eerst Enzo den Haak en vervolgens Tim den Houting nog tot scoren kwamen en waardoor de eindstand werd bepaald op een 8-1 overwinning voor Steenbergen.

Zondag a.s. staat de 3e bekerwedstrijd op het programma. Steenbergen speelt dan om 14.30 uur thuis tegen zondag 5e klasser Lepelstraatse Boys uit Lepelstraat.

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 7 en zondag 8 september: Steenbergen 2 zaterdag - Kogelvangers 2 zaterdag ( bekerwedstrijd): 1-0; Steenbergen 4 zaterdag - WHS 3 zaterdag ) bekerwedstrijd): 5-2; Steenbergen 1 - Smerdiek 1 (bekerwedstrijd): 8-1; Steenbergen 2 - Jeka 3 (bekerwedstrijd): 3-1; Steenbergen 3 - WDS’19 3 (bekerwedstrijd): 2-2; Unitas’30 dames - Steenbergen dames ( bekerwedstrijd): 0-9.
Wedstrijdprogramma voor zaterdag 14 september: Steenbergen 2 zaterdag - Sc.Welberg 2 zaterdag (bekerwedstrijd), aanvang 13,15 uur; Halsteren 6 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag ( bekerwedstrijd), aanvang 15.00 uur.

Programma voor zondag 15 september: Steenbergen 1 - Lepelstraatse Boys 1 (bekerwedstrijd), aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - Odio 2 (bekerwedstrijd), aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Sc. Gastel 5 (bekerwedstrijd), aanvang 11.00 uur