Sinterklaas opent op 5 december het IJsfestijn

STEENBERGEN – De organisatie van het IJsfestijn dat op 5 december van start gaat heeft Sint Nicolaas bereid gevonden om op zijn verjaardag de officiële opening van de schaatsbaan op de Markt te verrichten. De werkgroep heeft inmiddels ook de toegangsprijzen vastgesteld en een curling-competitie op poten gezet voor bedrijven die het evenement sponsoren, maar is vooral nog naarstig op zoek naar vrijwilligers.

Wie als vrijwilliger zijn steentje bij wil dragen aan het welslagen van de winterse activiteit kan dit kenbaar maken via ijsfestijnsteenbergen@gmail.com

Ook extra sponsors blijven welkom. ,,Het aantal vrijwilligers en de sponsorbijdragen groeien gestaag,’’ stelt voorzitter Peter Jongenelen van de werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen, Retail Platform Steenbergen, Ondernemers Platform Steenbergen, de Steenbergse Stadsraad en de gemeente.

Schoolschaatsen en curlingcompetitie voor sponsorteams

Zij hebben de handen ineen geslagen om Steenbergen van 5 december t/m 3 januari te kunnen laten genieten van het IJsfestijn, dat een jaarlijks terugkerend evenement moet worden. Waarbij ook de basisscholen zijn en worden benaderd om onder schooltijd te komen schaatsen met hun leerlingen en de sponsors dus met teams van 3 tot 6 personen kunnen meedoen aan een curling-competitie. Dat gebeurt onder leiding van een sportinstructeur van het Cios, ‘maar het is vooral om de fun te doen’, geeft Jongenelen aan. De curlingwedstrijden gaan zich buiten de reguliere openingstijden van het IJsfestijn afspelen.

Netwerkavond in de Gummaruskerk

Alle sponsors zijn zaterdag 19 december bovendien van harte welkom op een netwerkavond in de Gummaruskerk. Ondernemers die (nog) geen sponsor zijn, kunnen hiervoor kaarten aanvragen via ijsfestijnsteenbergen@gmail.com

'Tien ritten-kaarten' en abonnementen vanaf 16 november te koop

De losse toegangsprijs voor een ‘blok’ van twee uur op de schaatsbaan gaat 3 euro bedragen. Vanaf 16 november zijn bij Primera De Gilles in de Kaaistraat ‘tien ritten kaarten’ à 25 euro en abonnementen (voor onbeperkt schaatsplezier gedurende heel de periode) à 50 euro verkrijgbaar.