Sinterklaas let op de kleintjes

STEENBERGEN – Met nog één dag in Nederland voor de boeg, begint de bodem van de zak van Sinterklaas blijkbaar in zicht te komen. De goedheiligman en vier van zijn Zwarte Pieten moeten op de kleintjes letten, getuige hun bezoek eind van deze middag aan de supermarkt.

Bij de Jumbo aan het Floraplein deden de Zwarte Pieten hun best om als vierde in de rij bij de kassa te komen, zodat zij hun boodschappen gratis zouden krijgen. Het plannetje slaagde niet helemaal. Ten eerste waren de trouwe helpers van Sint Nicolaas in hun haast vergeten daadwerkelijk boodschappen in hun karretjes te laden. Bovendien waren nog niet alle kassa’s bemand toen zij daar arriveerden.
Het personeel van de winkel wist de ludieke actie wel te waarderen en ook de Sint zelf keek goedkeurend toe. Bijna had hij heel de operatie overigens gemist, want de Pieten hadden hem per ongeluk in de auto laten zitten.
Eerder op de dag bezochten zij onder meer de basisscholen Gummarus en Maria Regina, alsook de buitenschoolse opvang van de Parkrakkers. Morgenochtend krijgt onder andere basisschool de Nieuwe Veste nog bezoek van Sinterklaas.