Sint Nicolaas komt naar Dinteloord en Welberg

DINTELOORD/WELBERG – Nadat hij afgelopen weekeinde voet aan wal zette in De Heen, Steenbergen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer, maakt Sint Nicolaas komend weekeinde ook weer zijn opwachting in Dinteloord en Welberg.

In Dinteloord arriveren de goedheiligman en zijn Zwarte Pieten op zaterdag 22 november om 14.30 uur in de dorpshaven, waar burgemeester Joseph Vos en wethouder Cors Zijlmans de officiële ontvangst verzorgen, in het gezelschap van Marjolein en Corrie van theatergroep Confletti.

Harmonie De Volharding neemt voor de muzikale omlijsting voor haar rekening. Als de Sint eenmaal van boord is, zal hij uitgebreid de tijd nemen om alle kinderen te begroeten. Vervolgens gaat het in optocht naar sporthal De Buitelstee, waar een kindertheatervoorstelling op het programma staat. De toegangsprijs hiervoor bedraagt 1 euro, inclusief een zakje snoep. Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Keurslagerij Littooij, warme bakker Henk Bunt en Fixet Van der Ploeg.

Intocht Welberg

Ook op de Welberg beginnen de kinderhartjes weer sneller te kloppen en staan alle schoentjes gepoetst en wel bij de schoorsteeen klaar, in de wetenschap dat de Sint en zijn Pieten daar zondag 23 november aankomen.

Om 13.00 uur vertrek onder leiding van de Zwarte Pieten-band vanaf de parkeerplaats bij De Vaert, met de parkeerplaats van sportpark ’t Zandbaantje als eindbestemming, alwaar de goedheiligman welkom wordt geheten. Van daaruit wordt traditiegetrouw een rondrit over het dorp gemaakt.

In het gemeenschapshuis voltrekt zich aansluitend een feestelijke programma, met het toneelstuk ‘Het paard van Sinterklaas is kwijt’ en muziek van dj Owen. Alle kinderen krijgen een zakje snoep uitgereikt en mogen ook nog een ballon oplaten.