Shopavond voor het goede doel bij De Suijkerpot

STEENBERGEN – Bijna iedere vrouw herkent het wel: een kast vol met kleding en toch niets om aan te trekken. Debbie de Brie heeft met haar bedrijf Metlievde als missie om vrouwen te helpen met dit probleem. Ze zet haar deskundigheid in op een speciale benefietavond die wordt gehouden op 19 april in lifestylewinkel De Suijkerpot in Steenbergen.

Het mes moet aan twee kanten snijden op de shopavond: er wordt geld opgehaald voor het goede doel en de aanwezige vrouwen gaan met een geslaagde outfit naar huis. Debbie de Brie organiseert vaker dit soort evenementen en zoekt nu voor het eerst de Steenbergse vrouwen op. “Het doel van de avond is dat we nieuwe kleding gaan combineren met tweedehands-toppertjes. We hebben een oproep gedaan aan vrouwen om kledingstukken die ze niet meer dragen, maar die nog wel mooi zijn, te doneren voor het goede doel. We hebben hele leuke items binnengekregen. Tijdens de benefietavond hangen deze kledingstukken op een rek en kunnen de aanwezige vrouwen zelf aangeven wat ze voor bijvoorbeeld een rok of vest over hebben. Ik adviseer vervolgens hoe ze het kunnen combineren met kleding en accessoires uit de collectie van De Suijkerpot”, vertelt ze.

Delen van verhalen

Een kaartje voor deze avond kost 10 euro en de gehele opbrengst gaat naar Samenloop voor Hoop; een 24-uurs wandeltocht voor KWF Kankerbestrijding die op 30 juni in Bergen op Zoom wordt gehouden. Thalia Hopmans doet samen met haar teamleden van The BOZ Girls mee en hoopt ook dit jaar weer veel geld op te halen. “We hebben bij eerder edities bijvoorbeeld armbandjes verkocht en nu doen we o.a. mee met dit soort avonden. Naast dat het geld opbrengt voor het goede doel, zie je dat mensen steun kunnen hebben aan het uitwisselen van vaak emotionele verhalen. Veel van de aanwezige vrouwen hebben zelf ervaring met kanker of iemand in hun naaste omgeving.”

Lokale ondernemers

Lokale ondernemers sponseren de avond, zoals De Kaai, De Wallevis en Jumbo door hapjes en drankjes beschikbaar te stellen zodat de opbrengst in het geheel naar het goede doel kan gaan. De kaarten voor de shopavond op 19 april a.s. zijn uitverkocht, maar Debbie de Brie stelt nog twee kaarten beschikbaar aan de persoon die een mail stuurt met een goede motivatie om de kaarten te ontvangen. Wie daar kans op wil maken, kan een mailtje sturen naar: debbie@metlievde.nl

Foto: Debbie de Brie (rechtsvoor) gaat vrouwen kledingadvies geven op een speciale benefietavond. Op de achtergrond Thalia Hopmans (l) en Andrea Suijkerbuijk die haar daarbij ondersteunen.

Foto: Nicole van de Donk ©Steenbergse Courant.nl

Door: Nicole van de Donk