Shabby Harry’s presenteren debuut EP op festival in Etten-Leur

STEENBERGEN – Morgenavond – zondagavond 26 augustus – speelt de Steenbergse band Shabby Harry’s op het festival Popelucht in Etten-Leur. Dat gebeurt om 19:30 uur vanaf het hoofdpodium. Een prima plek om de debuut EP van de band te presenteren en die gelegenheid pakken de vijf muzikanten graag aan.

“We hebben drie tracks opgenomen in Studio 195 in Wernhout. Dat was op zich al een unieke ervaring. Het is onze eerste EP en we vinden het fantastisch, maar ook super spannend”, vertelt Kaylian Harteveld, de leadzanger van de Shabby Harry’s. De band begon negen jaar geleden als coverbandje en besloot gaandeweg te stoppen met het coveren. “De sjeu was verdwenen en we wilden een nieuwe elan. Vandaar dat we zelf onze nummers gingen schrijven”.

Goede beslissing

Dat bleek een goede beslissing, het gaf de juiste impuls. “Nu knallen we volledig bij elk optreden. Ze noemen ons niet voor niets de vijf wilde beesten”, vertelt Kaylian. Dit jaar wonnen de Harry’s de voorronde van de wedstrijd voor opkomende bandjes: ‘Doe maar Vet’ in Etten-Leur. En het bleef niet bij deze winst alleen, ook de finale werd door de Shabby Harry’s gewonnen. Dat betekende een plek op het hoofdpodium van ‘Popelucht’ en daar gaan de bandleden morgenavond stevig van genieten. Ze spelen ‘Forbidden Girl’, Blunt Force Trauma en ‘Un holly Union’. Onder het publiek zullen zich zeker fans uit het Steenbergse bevinden. “Met de steun van onze bakermat gaat het helemaal goed komen. We maken er een feestje van”, belooft Kaylian Harteveld. Na afloop van het optreden in Etten-Leur is de debuut EP te koop. Bestellen kan ook via de facebookpagina: facebook.com/shabbyharrys.

Op de foto de vijf Shabby Harry’s: van links naar rechts: Sander Branderhorst (leadgitaar), Tomas van Berkom (basgitaar), Alex van Overveld (drums), Alex Jongens (ritmegitaar) en Kaylian Harteveld (leadzang).

En onderstaand de eerste videoclip van Shabby Harry's: