Semper Crescendo leert basisschooljeugd muziek maken

NIEUW-VOSSEMEER – Leden en docenten van muziekvereniging Semper Crescendo in Nieuw-Vossemeer is heel deze week druk bezig op basisschool Merijntje, met als doel de leerlingen enthousiast te maken om zelf muziek te gaan maken.

In het overblijflokaal kregen de kinderen ruimschoots de gelegenheid om allerlei instrumenten uit te proberen. Dat begon maandag met een slagwerkworkshop, waarbij er lustig op los getrommeld werd, maar ook de kleinere slagwerkinstrumenten zoals de triangel en de sambaballen werden beroerd.

Gisteren stonden de koperen blaasinstrumenten – zoals de trompet, trombone, hoorn en bariton – centraal. Sommige leerlingen wisten, met roodgekleurde wangen, zelfs geluid een grote bas te krijgen. Gisteravond stond er, in ’t Wagenhuis, ook nog een openbare repetitie bij Semper Crescendo op het programma en vandaag werd er kennisgemaakt met de houten blaasinstrumenten saxofoon, klarinet, hobo en dwarsfluit.

Morgen wordt de projectweek besloten met een repetitiedag op school en is iedereen vanaf 19.00 uur welkom op de informatieavond, met optreden van een gelegenheids-leerlingenorkest.