Afbeelding
zondag 3 september 2017, 11:00

Sc Kruisland prolongeert winst in groot Steenbergen cup

STEENBERGEN - Het 1e elftal van v.v. Steenbergen is er net niet in geslaagd winnaar te worden van de Groot Steenbergen Cup. De mannen van oefenmeester Marco Ernest behaalden evenveel punten als het team van Sc Kruisland maar omdat het doelsaldo van de Kruislanders iets beter was dan dat van Steenbergen ging de winst voor de 2e achtereenvolgende keer naar de 2e klasser uit Kruisland.

Na winst in de eerste wedstrijd tegen  Sc Kruisland wist Steenbergen de 2e wedstrijd tegen NVS uit Nieuw-Vossemeer op de donderdagavond met 3-1 te winnen.

De teams gingen met een 0-1 voorsprong voor NVS rusten, dankzij een benutte strafschop net voor rust.

Na de thee kon Steenbergen zijn overwicht uitdrukken met 3 doelpunten, gescoord door achtereenvolgens Kevin de Jong (2 keer) en Mo Dahir.

Dezelfde avond speelde Steenbergen ook tegen v.v. Prinsenland.

De eerste helft ging goed tegen elkaar op maar was het Prinsenland dat via een snelle uitbraak een 1-0 voorsprong nam.

Kort na rust scoorde Remco van de Riet de gelijkmaker uit een voorzet van Marvin Braat.

De Dinteloorders scoorden hierna twee keer vrij kort achter elkaar waarna aanvoerder Jeroen Augustijn 6 minuten voor tijd voor de 3-2 eindstand zorgde in het voordeel van Prinsenland.

Winst op Sc Welberg

Zaterdag 26 augustus speelde Steenbergen zijn laatste wedstrijd tegen het 1e elftal van  Sc Welberg. Via een doelpunt van Marvin Braat ( die een te zachte terugspeelbal onderschepte ) en een mooie solo, besloten met een goal van Lars Machielse, stond er een 2-0 ruststand op het scorebord.

In de 2e helft maakte Stijn Heideman daar nog 3-0 van, maar dat was net te weinig voor vv Steenbergen om winnaar te worden van de Groot Steenbergen Cup editie 2017. Regerend kampioen Sc Kruisland ging dus wederom met de hoogste eer slepen.

Sc Welberg dames nummer 1

Bij de dames zegevierde het eerste team van Sc Welberg. En dit deden de dames voor de vierde achtereenvolgende maal. Sc Kruisland dames behaalden een tweede plaats, vv Steenbergen dames werden nummer 3, de vierde plek was voor de dames van vv Prinsenland 1 gevolgd door nummer 5, de dames van NVS 1.

Na de prijsuitreiking vierden de deelnemers een gezellig feestje in de kantine van het Dinteloordse sportpark.

Of het toernooi volgend jaar bij Sc Kruisland wordt gespeeld is vooralsnog onduidelijk. Dit wordt in een later stadium bekend gemaakt.