Rob de Nijs schittert met kerstconcert in sfeervolle Gummarus

STEENBERGEN – Een beter recept voor een perfect begin van de Kerstperiode was er niet te vinden: een schitterend aangeklede Gummaruskerk, een koor dat de klinkt als een klok, en als piek op de boom rasartiest Rob de Nijs.

Zeshonderd bezoekers genoten vanavond van een prachtige muzikale avond, waarbij niet alleen bekende Kerst-klassiekers de revue passeerden, maar ook de talrijke  hits van de Nederlandse zanger.

Eén van de absolute hoogtepunten was zijn uitvoering van ‘Alles wat ademt’. Ook de samenwerking met het Bekóór uit Bergen op Zoom verliep uiterst harmonieus.

De Nijs droeg het nummer ‘Zo zal het zijn’ op aan de onlangs overleden Nelson Mandela en het dak van de kerk ging er in figuurlijk zin af bij de kaskraker ‘Banger Hart’ en natuurlijk ontbrak ook ‘Malle Babbe’ niet in het repertoire.

De zanger bleek trouwens ook op de hoogte van de commotie rondom de situatie van burgemeester Saskia Bolten. ,,Ze was van harte uitgenodigd, maar ze is er niet,” aldus de zanger, die Tweede Kerstdag 71 jaar wordt en al decennia lang grote populariteit geniet.

Bolten had ongeacht de bestuurlijke problemen sowieso niet kunnen komen, want de raadsvergadering van vanavond stond al sinds eind vorig jaar gepland en werd ondanks een verzoek daartoe van de activiteitencommissie van de Gummaruskerk niet verzet.