Ravelijn innoveert verder als TechMavo

STEENBERGEN – ’t R@velijn mag sinds vanmiddag officieel het keurmerk TechMavo voeren. Met ingang van het komende schooljaar is dat ook de naam van een speciale leerlijn, voor leerlingen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van technologie.

Dankzij het 'verzwaarde' profiel voor de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands en Engels, gaat de TechMavo volgens De Jonge gegarandeerd zorgen voor een betere doorstroming van leerlingen naar het mbo én het hbo. ,,We komen hiermee tegen het havo-niveau aan te zitten,'' stelde hij.

Landelijk coördinator Martin van Os van de TechMavo prees 't R@velijn voor de ambitieuze manier waarop de school – ook in samenwerking met het bedrijfsleven – aan de weg timmert. Ook maakte hij duidelijk dat de a, de v en de o uit mavo niet langer staan voor algemeen voortgezet onderwijs, maar voor attractiviteit, variatie en ontplooiing.

Wethouder Cor van Geel feliciteerde De Jonge en zijn medewerkers met de behaalde prestatie en toonde zich bovendien verheugd over de 'opwaarste lijn' waarin het voortgezet onderwijs op 't R@velijn zich steeds verder ontwikkelt. ,,'t R@velijn onderscheidt zich in deze regio met de kwaliteit van haar onderwijs en zet zodoende heel Steenbergen op de kaart. Daar zijn wij erg blij mee.''