Rabobank sluit kantoor Steenbergen

STEENBERGEN – De aanvankelijk tijdelijke sluiting van het Rabobankkantoor aan de Fabrieksdijk vanwege corona krijgt een permanent karakter. Sinds maart vorig jaar was het kantoor gesloten wegens de coronamaatregelen. De directie van Rabobank Zuidwest-Brabant heeft nu besloten dat het kantoor nu voorgoed dicht blijft. “Al zullen we, zodra de coronamaatregelen versoepeld worden, wekelijks twee contactochtenden in Steenbergen openen waar klanten op afspraak hun bankzaken kunnen regelen,” aldus directeur Richard van Diest.

Hij vertelt dat over de sluiting gesprekken zijn gevoerd met gemeente Steenbergen en dat eerst alle stakeholders zoals bejaardenbonden en dergelijke persoonlijk zijn benaderd. “Nadat we hebben uitgelegd dat steeds minder mensen het kantoor bezoeken, omdat ze hun bankzaken online regelen en dat we met de contactochtenden aanwezig blijven terwijl ook onze medewerkers klanten die niet naar onze vestigingen in Bergen op Zoom en Roosendaal kunnen komen thuis zullen bezoeken, was er alle begrip”. De sluiting van een kantoor raakt inwoners, maar is in deze tijd met veranderde behoeften en online mogelijkheden meer een kwestie van sentiment zo is het idee.

Ruimte bij Vraagwijzer

De contactochtenden zullen worden gehouden in een ruimte van Vraagwijzer in het zelfde pand aan de Fabrieksdijk, die door gemeente Steenbergen hiervoor beschikbaar zijn gesteld. Zodra hier nadere informatie over bekend is worden klanten op de hoogte gebracht, zo laat Richard van Diest weten.

Geldautomaten

“In Steenbergen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer en Kruisland blijft een goede dekking door de geldautomaten. Die worden beheerd door Geldmaat. Ook het opnemen van muntrollen blijft beschikbaar, net zoals het afstorten van sealbags voor ondernemers,” zegt Van Diest. “En de kantoren van Rabobank in Bergen op Zoom en Roosendaal blijven open voor het regelen van bankzaken. Dat zal voor belangrijke zaken die slechts een paar keer in het leven voorkomen geen echt probleem zijn”, zo verwacht hij.

[ door Peter Vermeulen ]