Raadslid Alex van Pelt overleden

STEENBERGEN – Op 59-jarige leeftijd is gisteren Alex van Pelt overleden. Hij was sinds 2010 raadslid van de gemeente Steenbergen, namens de VVD. ,,Een geweldige collega die we al bijna een jaar hebben moeten missen in het politieke speelveld en nu definitief moeten gaan missen,’’ reageert wethouder Petra Lepolder desgevraagd.

Lepolder, Van Pelt en Nicky Broos vormden vanaf de verkiezingen in 2010 samen de fractie van de VVD in de Steenbergse gemeenteraad. ,,We waren een heerlijk team,’’ stelt de huidige wethouder, hoorbaar verdrietig om het overlijden van de man die zich voornamelijk sterk maakte voor de openbare orde en de (verkeers)veiligheid in de lokale samenleving.

'Een gedreven man, die zich goed heeft ingezet voor de VVD en de gemeenschap'

Afgelopen voorjaar werd bij Van Pelt kanker geconstateerd, nadat hij al geruimde tijd met rugklachten kampte. ,,Hij heeft tot het laatste moment de moed erin gehouden,’’ aldus Lepolder. Fractievoorzitter Kees Gommeren kan dit beamen. ,,We betreuren het verlies van Alex met z’n allen enorm en leven mee met zijn vrouw en kinderen, voor wie dit uiteraard het ergst van allemaal is.''

,,Onbegrijpelijk dat iemand die altijd zo gezond heeft geleefd dit op deze leeftijd overkomt. Knap hoe positief hij er desondanks mee om ging en hoe hij, achter de schermen, betrokken bleef bij de politiek. Alex was een gedreven iemand, die zich bijzonder goed heeft ingezet voor de VVD en de gemeenschap van Steenbergen.’’

Van Pelt kwam oorspronkelijk uit Breda, woonde sinds 1991 in Steenbergen, en was inmiddels met functioneel leeftijdsontslag. Hij werkte o.a. als hoofdofficier van de Koninklijke Marechaussee, commissaris van politie, adviseur van de ministeries van Justitie in Nederland en Binnenlandse Zaken in Irak, en was hij op hoog niveau actief voor zowel de NAVO als de Verenigde Naties.

Bij zijn overlijden wordt morgen, donderdag 17 december, stilgestaan voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad, die om 19.30 uur begint. Burgemeester Ruud van den Belt laat weten geschokt te zijn en spreekt namens college, raad en medewerkers van de gemeente zijn medeleven uit aan de familie en vrienden van Van Pelt.