Quiz voor senioren in ontmoetingscentrum ‘t Cromwiel

STEENBERGEN – Op zaterdag 14 april wordt in het Cromwiel de inmiddels vierde quiz op rij gehouden voor mensen van 50 jaar en ouder. Dit gebeurt onder de titel ‘Quiz ’t wel’. Belangrijkste doel van deze middag is om in een gezellige sfeer te kijken wat er allemaal nog in het geheugen opgeslagen zit.

Evenals vorige jaren zijn de vragen afgestemd op een breed publiek dat in de groep van 50 jaar of ouder verkeert. Door tijdig een joker in te zetten, kunnen de deelnemers zelf zorgen dat een sterk punt dat ze maken extra wordt beloond. Het aantal behaalde punten in de betreffende ronde wordt dan namelijk verdubbeld. Als datum voor de quiz is voor een zaterdag gekozen, opdat zowel gepensioneerden als mensen die nog werken uit deze leeftijdsgroep kunnen deelnemen.
In de quiz komen een achttal verschillende onderwerpen aan de orde. Over elk onderwerp worden tien vragen gesteld, die per vraag steeds twee punten op kunnen leveren. En via de joker vallen er zodoende maximaal 180 punten te behalen.
Traditiegetrouw bestaat elk van die ronden uit tien vragen en gaat er telkens één over de gemeente of stad Steenbergen. In elke ronde zitten zowel eenvoudige, gewone als moeilijke vragen. Vaak moeten de deelnemers zelf het antwoord opschrijven, maar soms kan uit vier antwoorden het juiste worden aangekruist.

Belangstellenden kunnen zich altijd aanmelden, ook als enkeling.   Is iemand alleen of met twee of drie personen, dan wordt dat aantal (indien mogelijk) aangevuld tot vier. Maar opgave met vier personen is natuurlijk ook mogelijk. De groep blijft dan ongewijzigd. Uiteraard zijn de hersens en een balpen de enige middelen die gebruikt mogen worden. Een computer, tablet, smartphone of ander hulpmiddel is streng verboden. De titels van de acht speelronden luiden:
Ronde 1: sport; ronde 2: dieren; ronde 3: Steenbergen; ronde 4: C C C C; ronde 5: Geloof; ronde 6: Nederlands; ronde 7: school en ronde 8: cabaret.

De inschrijving sluit op 7 april of eventueel eerder als het maximaal aantal deelnemers van 80 (20 groepen) is bereikt. Leden van de KBO afdeling Steenbergen kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen 4 euro per persoon. Een consumptie is hierbij inbegrepen.

De quizmiddag in ’t Cromwiel begint om 14.00 uur en zal rond 16.45 uur zijn afgelopen. De zaal gaat om 13.30 uur open. Aanmelden (met naam en adres of telefoonnummer) kan bij: Van Brabantstraat 46, (tel. 850291), Wijngaarden Bolwerk 45 ( tel. 563567) of Burgemeester van Loonstraat 137  (tel. 563547). Ook kan opgave via een mailtje naar Paul Kil (p.kil@home.nl).