Prinsenbal in ’t Vosse-ol

NIEUW-VOSSEMEER – Het clubje carnavalsliefhebbers dat zich optochtnummer 35 noemt organiseert op zaterdag 19 januari vanaf 20:11 uur een bijzonder Prinsenbal waarin alle Vosse-ollers en overige belangstellenden kennis kunnen maken met Prins Peer.

Wilco Perdaems vertelt mede namens zijn drie maats Ronnie de Wit en de neven Maurice en Martien van Boven de voorgeschiedenis.
“Vier jaar geleden gaven wij gevolg aan een oproep van carnavalsvereniging ’t Vosse-ol om mee te doen aan de optocht en deze weer wat groter te maken. Daarom noemen wij ons ‘Optochtnummer 35’ waardoor het lijkt of er 35 deelnemers bij de optocht zijn. Vorig jaar was duidelijk dat Prins Ruud zijn laatste jaar als prins zou hebben en dat er een zoektocht zou komen naar een nieuwe prins”.

Weegschaal en meetlat

Tijdens de optocht zijn wij die zoektocht gestart. Met een meetlat, een weegschaal en een geleende prinsensteek hebben we mensen die aan de kant stonden gescout. De nieuwe Prins moest het juiste gewicht hebben – Prins Ruud had dit namelijk – en goed aan de maat zijn. Ook de huidige Prins Peer werd door ons toen gewogen en gemeten. De optocht was geslaagd, we behaalden de eerste plaats en ook nog de publieksprijs. Een hele eer die ons deed besluiten om weer eens wat terug te doen. Vandaar de organisatie van het eerste Prinsenbal”.

Nieuwe wagen

Dit bal wordt dus op zaterdag 19 januari gehouden in Dorpsherberg D’n Slok en start om 20:11 uur. De muziek wordt deze avond verzorgd door dj Marijn Bolier uit Oud-Vossemeer en dj Arie uit Nieuw-Vossemeer. Om 11:11 uur is er een ludieke presentatie van de nieuwe wagen van Optochtnummer 35. Entree is gratis en Prins Peer, zijn hofhouding en de hofkapel zullen het bal bezoeken. Het Prinsenbal zien de organisatoren als een leuke aftrap voor het carnaval 2019.