Primeuren trots op Steenbergen en op eigen ontwerp Wapenspeld

STEENBERGEN – Ieder jaar verrast dweilorkest de Primeuren de Strienestadse carnavalliefhebbers met een bijzonder kleinood. Was dat in vorige jaren een Heraut of Gum, dit jaar besloten de Primeuren eens uit de hoek te komen met het gemeentelijk wapen als herinneringsspeld. Hiervoor was echter een vergunning nodig, omdat hun idee de Heraldiek betrof. Kabinet-chef John van den Hof ging voor de bedenkers in de weer en regelde de noodzakelijke toestemming. Hij was het dan ook die uit handen van Ad Clarijs en John Dogge namens alle Primeuren vanochtend het eerste exemplaar kreeg opgespeld.

“De burgemeester heeft gezegd dat we eens wat meer trots moeten zijn op Steenbergen. Nu dat zijn wij en via deze speld willen we dat duidelijk tonen”, zo verwoordde Ad Clarijs het idee.

Eerste honderd al in het land

De Primeuren hebben in China 500 exemplaren laten maken. Tenminste dat was de bedoeling. Na twee miszendingen kon Ad Clarijs gisteren de eerste honderd spelden op het vliegveld afhalen. De overige 400 komen in de loop van volgende week. Juist op tijd voor het Primeurenbal. Want dan gaat de speld in de verkoop. Wie een consumptiebon van twee euro overhandigt krijgt een speld.

Ook na het bal nog te koop

En mochten er na afloop van het bal nog spelden over zijn dan kunnen deze worden gekocht bij Ad Clarijs. Zijn telefoonnummer is 06 53 12 97 83, zijn e-mailadres is: ad.clarijs@ziggo.nl en wie de speld wil afhalen kan dat doen op Ruiterstallen 12 in Steenbergen.

Tekst en foto: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl