Primeuren pakken stevig uit op Steenbergse Jaarmarkt

STEENBERGEN – Ter voorbereiding op hun 44-jarig jubileum, volgend jaar tijdens het carnaval van 2020, organiseren de Primeuren en de Primadonna’s een aantal activiteiten. Een ervan is deelname aan de jaarmarkt in Steenbergen. Op zaterdag en zondag 7 en 8 september staan de Primeuren met niet minder dan drie kramen ter hoogte van de voormalige ABN AMRO-bank, het huidige bedrijfspand van Deltacom.

Geïnspireerd door het wereldberoemde Tomatica-festival in het Spaanse Bunol laten de Primeuren zich bekogelen met tomaten. Tegen een kleine vergoeding kunnen jaarmarkt bezoekers zich finaal uitleven. Naar verwachting levert dat hilarische taferelen op.

Glasgraveren

Wie graag glaswerk heeft met eigen naam doet er goed aan om de tweede kraam van de Primeuren te bezoeken. Hier zal de ervaren Mary van Meel graveerwerk verzorgen. Volgens de Primeuren is Van Meel met haar dertig jaar ervaring één van de beste ambachtelijke glasgraveerders. Glazen worden gegraveerd met eigen naam, familienaam, namen van kleinkinderen of bijvoorbeeld een bedrijfsnaam. Er zijn diverse soorten glazen aanwezig en graveren gebeurt onder het motto ‘klaar terwijl u wacht’. Ook eigen meegebrachte glazen kunnen worden gegraveerd.

Enveloppen trekken met aantrekkelijke prijzen

De Primadonna’s hebben met medewerking van lokale bedrijven en winkeliers een fraai prijzenpakket weten samen te stellen. Met dank aan de gulle gevers kunnen enveloppen met inhoud worden getrokken. Onder de prijzen een groot aantal dinerbonnen, kappersbonnen en zelfs een tatoeage-bon van Raven Child Inks, een verzorgde boottocht voor 2 personen over de Vliet, vier uur klussen door het erkend klusbedrijf CVS Bouw, een huiskamerconcert van de Primukus tijdens een feestje thuis of op het bedrijf.

Tijdens de jaarmarkt verzorgen de Primeuren diverse optredens, dus ook hiervoor is een bezoek aan hun stands de moeite.

Foto: De Primeuren hebben er zin in. Ze staan op zaterdag en zondag 7 en 8 september met maar liefst drie kramen op de Steenbergse Jaarmarkt.