Polikliniek in Steenbergen voortaan dag minder geopend

STEENBERGEN – De Steenbergse polikliniek van het Lievensberg ziekenhuis, gevestigd in verpleeghuis De Lindenburgh, is met ingang van 1 januari 2014 nog maar vier, in plaats van vijf dagen per week open.

Patiënten kunnen voortaan van op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag terecht in de poli aan de Lindenburghlaan 7. De prikpost van de Stichting Huisartsen Laboratorium (SHL) blijft wel vijf dagen per week geopend, om precies te zijn op alle werkdagen van 8.30 tot 11.00 uur.

In de polikliniek houden diverse medisch specialisten alsook diabetes- en pijnverpleegkundigen al jaren vijf dagen per week spreekuur. Patiënten kunnen hier ook, na verwijzing door hun huisarts, een hartfilmpje of röntgenfoto laten maken.

Op de woensdagen zijn er geen spreekuren. Tot nu toe is op deze dag steeds een röntgenlaborant aanwezig geweest, voor het aannemen van de telefoon, het maken van hartfilmpjes en röntgenfoto’s, en het afnemen van bloedmonsters.

,,Op dit moment komen er op de woensdagen slechts zes tot tien mensen. Omdat we zo efficiënt mogelijk willen werken, is besloten dat patiënten met ingang van 1 januari ’s woensdags niet meer in de buitenpoli terechtkunnen,’’ aldus zorgmanager Frans van Geel van Lievensberg ziekenhuis.

Voor het maken van afspraken voor de spreekuren in de Steenbergse polikliniek kan men op woensdagen voortaan rechtstreeks contact opnemen met de hoofdvestiging in Bergen op Zoom, waar patiënten op woensdagen eveneens terechtkunnen voor röntgenfoto’s en dergelijke.