Pippi geopend en pleinfeest Gummarus in volle gang

STEENBERGEN – Directeur van de Stichting Peuterspeelzalen Paul Korzilius, wethouder Cor van Geel, directeur van Zo Kinderopvang hebben vanochtend kindcentrum Pippi officieel geopend. In het gezelschap van Pippi Langkous onthulden zij een logo van twee spelende kinderen op de voorgevel van het nieuwe pand, bij de Vredeskerk en de Gummarusschool.

Korzilius gaf aan trots te zijn op de nieuwe vestiging en bedankte alle betrokkenen, waarbij hij niet in de laatste plaats de leidsters van de peuterspeelzaal noemde, alsook alle ouders, voor het vertrouwen dat zij in Pippi stellen als het gaat om de voorschoolse educatie van hun kinderen.

Wethouder Van Geel stelde dat het peuterspeelzaalwerk en de buitenschoolse opvang in de loop der jaren een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen in de ontwikkeling van ‘het jonge kind’. Na de onthulling van het logo, konden alle belangstellenden een kijkje nemen in het gebouw, waar iedereen nog tot drie uur vanmiddag welkom is.

Vervolgens ging in de aanpalende Gummarusschool het pleinfeest van start, met dien verstande dat alle activiteiten naar binnen zijn verplaatst in verband met de weersomstandigheden.

In de basisschool aan de Magnoliastraat duren de feestelijkheden eveneens tot vanmiddag drie uur voort.

Kinderen kunnen er onder meer deelnemen aan een uitgebreid spellencircuit en allerhande creatieve workshops, maar ook de volwassen bezoekers hoeven zich geenszins te vervelen. Enveloppen trekken, een rommelmarkt, rad van fortuin en uiteenlopende versnaperingen; het is er allemaal en de opbrengst van het pleinfeest komt ten goede aan woonzorgcentrum Onze Stede en verpleeghuis De Lindenburgh.