Overvallers Chinees zijn jongens van 15 en 16 jaar

STEENBERGEN – De verdachten van de overval op Chinees restaurant Kota Radja gisteravond zijn een jongen van 15 jaar uit Bergen op Zoom en een 16-jarige jongen uit Tholen. Dankzij de medewerking van alerte burgers kon de politie het tweetal snel inrekenen. Bij de overval raakten drie personen gewond die zich in de zaak op de hoek van de Blauwstraat met de Ravelijnstraat bevonden. Zij moesten ter behandeling naar de huisartsenpost.

Van de overvallers was er volgens de politie zeker één in het bezit van een vuurwapren. Wat zich precies in het restaurant heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Ook over de eventuele buit kan de politie nog geen mededelingen doen. Een en ander zal moeten blijken uit het verhoor van de betrokkenen.

Vast staat wel dat de daders er op een scooter probeerden te vluchten, maar ten val kwamen, waardoor zij te voet verder moesten. Tijdens de zoekactie naar de twee, werd de politie geholpen door alerte buurtbewoners, die de vluchtrichting van de verdachten doorgaven. In de omgeving van de Ligneweg, in het westland, werden de jeugdige overvallers aangehouden. Daarbij hebben agenten één of twee keer, ter waarschuwing, geschoten.