Oranjevereniging Nieuw-Vossemeer zorgde voor alternatief programma Koningsdag

NIEUW-VOSSEMEER – Ook bij Oranjevereniging Nieuw-Vossemeer moest worden geschakeld na het uitbreken van het coronavirus in ons land en de maatregelen die hierop volgden. De vergaderingen over het oorspronkelijke programma en de reserveringen voor alle benodigdheden ten spijt moest het roer om. En zo geschiedde. Dit jaar dus geen versierde fietsen, geen spelletjes voor de kinderen, geen beachvolleybal en ook de dorpsbarbecue kwam te vervallen.

Voor de kleintjes werd een spelletjes bingokaart gemaakt. Gratis af te halen bij de SPAR met de bedoeling dat er thuis gespeeld zou worden met eventueel ouders of verzorgers waarbij een gemaakte foto kon online kon worden gedeeld. Zo ook de foto die gemaakt zou worden voor de ‘Blijf – Thuis – Barbecue – Fotowedstrijd’. Uit de ingezonden foto’s worden vervolgens prijswinnaars getrokken.

Het Wilhelmus vanuit de huiskamer

Maandagochtend om 10:00 uur werd bij de Vossenburcht de nationale driekleur gehesen. De muzikanten van Semper Crescendo zorgden voor muzikale begeleiding. Niet zoals normaliter zou gebeuren als complete harmonie spelend bij de vlaggenmast, dat mocht immers niet vanwege de regelgeving. De muzikanten hadden ieder vanuit hun thuisplek gespeeld en hun muziek was samengevoegd tot een wel-klinkend Wilhelmus. Via een live stream konden inwoners van het dorp dit volgen.
Tot genoegen van de Oranjevereniging was er door veel inwoners gehoor gegeven aan de oproep om de vlag uit te hangen. Niet alleen voor de jarige koning, maar vooral ook voor het gevoel van saamhorigheid in deze moeilijke tijd. Met dank aan alle vlaggers.

Foto’s: Niek Perdaems ©2020