Opnieuw arrestatie in zaak Johan van der Heyden

STEENBERGEN – In het onderzoek naar de verdwijning en gewelddadige dood van Johan van der Heyden is vanmorgen opnieuw een arrestatie verricht. De politie meldt dat het gaat om een 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Ze wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling.

De Belgische loodgieter Johan van der Heyden (57) verdween op zondag 2 juni 2019. Een rechercheteam in Nederland verrichtte in samenwerking met Belgische collega’s uitgebreid onderzoek. Dit leidde uiteindelijk tot zeven arrestaties. Drie verdachten, twee 40-jarige vrouwen en 31-jarige man, zitten nu nog steeds in voorarrest.

In maart kettingzaag in het water gevonden

De politie gaat er vanuit dat Van der Heyden door geweld om het leven is gebracht. Een belangrijke aanwijzing was de vondst in het Rijn-Schelde kanaal op 23 januari 2020 van een speciekuip waarin door het NFI stoffelijke resten van de Belg werden aangetroffen. Ook werd in verband met dit onderzoek op 11 maart jl. nog door duikers een kettingzaag in het Bergsche Water gevonden. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet, waarbij rekening wordt gehouden met nog meer aanhoudingen. 

Foto: Politie