Ook in pinksterweekeinde buien

Zaterdag vallen er in onze regio diverse buien en waait het stevig door. Met temperaturen rond de 13 graden is het ronduit koud voor de tijd van het jaar. Ook laat de zon zich tussen de buien door maar mondjesmaat zien. Van de twee pinksterdagen is de zondag wellicht de beste in de gemeente Steenbergen.

Er is dan weer iets meer ruimte voor de zon, er valt nog wel een enkele bui en de wind heeft de neiging weer wat af te nemen. Het wordt dan tussen 13 en 15 graden.

Tweede pinksterdag, maandag ziet er nu ook buiig uit. Een nieuwe storing komt in de buurt van Nederland uit en brengt in de nacht al enige tijd regen. Overdag komen daar diverse buien en een stevige zuidwestenwind achteraan. Nog steeds is er ook ruimte voor de zon en in de temperaturen lijkt niet veel te veranderen. Net als een dag eerder wordt het tussen 13 en 15 graden.

Volgende week geleidelijk beter.

Na de pinksterdagen lijkt het weer wel geleidelijk te verbeteren. Vallen volgende week dinsdag nog een paar buien, de dagen erna moet het steeds vaker droog blijven en komt er meer ruimte voor de zon. Vooral in de tweede helft van de week gaan de temperaturen geleidelijk wat omhoog totdat we tegen het nieuwe weekend op waarden zo rond de 18 graden liggen.

Weerspreuk: “Een natte mei geeft boter in de wei”.