Ondernemers heffen het glas op het nieuwe Reinierpark

STEENBERGEN – Een officiële opening en tevens een ontmoeting van ondernemers die interesse hebben in het nieuwe gedeelte van het industrieterrein langs de A4 dat de naam Reinierpark heeft gekregen. Dat was de opzet van de bijeenkomst aan het eind van deze middag in een tent op het nieuwe gedeelte.

Wethouder Marijke Vos sprak daarbij de verzamelde ondernemers toe. Ze legde uit dat de infrastructuur voor het nieuwe bedrijfsterrein nu gereed is en dat reikhalzend wordt uitgekeken naar de start van de eerste bedrijfsgebouwen. “De naam die we hebben gegeven aan dit nieuwe gedeelte is Reinierpark. Daarmee sorteren we alvast voor op de doelstelling om parkmanagement te realiseren op de terreinen van Reinierpolder”, zo vertelde Vos de aanwezigen.

‘Samen sterk staan’

Onder hen ook OPS-voorzitter Leo Heijmans. Het ondernemersplatform is groot voorstander van Parkmanagement en hoopt daarvoor de handen van alle gevestigde ondernemer op elkaar te krijgen. De OPS-voorzitter nam ook van de gelegenheid gebruik om de doelstelling van het OPS nog eens te verduidelijken. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord. Niet alleen tussen ondernemers onderling maar ook tussen de onderwijsinstellingen en de lokale overheid. “Samen hebben we meer kracht. En: je moet niet van ver gaan halen als wat je nodig hebt dichtbij is”, stelde Heijmans. Hij raadde ieder aan om eens naar de vernieuwde website van OPS te surfen: www.opsinfo.nl

Voorstellen

Vervolgens vroeg wethouder Vos aan nieuwe ondernemers om hun bedrijven voor te stellen. Onder hen een glas- en schildersbedrijf, bedrijven die technisch toeleverancier zijn voor de agrarische sector en een bedrijf dat een opslag zocht voor webshopartikelen in de levensmiddelenbranche en een bedrijf dat elektrotechnisch onderhoud verzorgt . Gehoopt wordt ook op bedrijven die vooral ook werkgelegenheid kunnen bieden aan wat grotere aantallen werknemers.

Foto’s: Wethouder Vos en OPS voorzitter Leo Heijmans spreken de aanwezigen toe en heffen het glas op hun toekomst. De aanwezige ondernemers – waaronder de bouwer van het bedrijfsverzamelgebouw Reinierpark – spraken elkaar onder het genot van een drankje en hapje.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl