Ondernemer Arjan Heijmans sloeg nieuwe weg in via Neuro Linguïstisch Programmeren

STEENBERGEN – Arjan Heijmans (42) verkocht na tien jaar ondernemerschap zijn autoschadebedrijf nadat hij kennis had gemaakt met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). “Ik had al die jaren met veel inzet gewerkt samen met een prettig team. Maar het werd voor mij steeds duidelijker dat mijn echte passie daar niet lag. Via de methode NLP leerde ik me focussen op wat werkelijk belangrijk voor me was en durfde ik ook de beslissing te nemen om een andere koers in te slaan. Gaandeweg bekwaamde ik me in deze techniek en uiteindelijk wist ik zeker wat ik werkelijk wil: “Ik wil mensen inspireren en motiveren om te kiezen voor datgene waarvan hun hart werkelijk sneller gaat kloppen”.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode die een vijftigtal jaren geleden in Amerika door de grondleggers Bandler en Grinder is ontwikkeld. Arjan Heijmans legt uit: “In ons brein zitten tal van ‘programma’s’. Het zijn patronen die zich in de loop der jaren hebben gevormd, door opvoeding, door wat we bedenken, door angsten die zijn ontstaan, vaak ook door wat ons is verteld en wat we zelf hebben bedacht. Veel van die programma’s en patronen zijn een sta in de weg. Ze zijn niet bruikbaar. Via NLP leer je die patronen herkennen en je leert je om ze zo te veranderen dat je juist wel bereikt wat je graag wilt. Zo haal je meer uit jezelf. Je leert je angsten overwinnen. Je leert ook om sneller en effectiever jouw werkelijke doelen te bereiken. Ook leer je beter en sterker te communiceren. Het maakt je sterker”.

Wereldwijd al jaren succesvol

Wereldwijd blijkt NLP een beproefde methode. Ze werkt op allerlei fronten. Bij educatie, sport, op het werk, in het zakenleven. Heijmans richtte het bedrijf Nyracoaching op nadat hij zijn opleiding tot NLP-trainer had afgerond. Daarin begeleidt hij deelnemers in zijn trainingen.
Hij noemt een recent en eenvoudig voorbeeld uit eigen praktijk. “Ik begeleidde een jongetje dat een hoofdrol had in een musical op school. Die had last van faalangst. Door de techniek van NLP werd die angst volledig weggenomen en genoot de knul van zijn optreden”. Er zijn meer voorbeelden van mensen die al jaren tegen problemen aanlopen op hun werk, met collega’s of met zaken die ze niet gerealiseerd krijgen. “De methode NLP helpt hen en zorgt voor succes”.

Informatieavond

Arjan Heijmans: “Ik verzorg op 28 september een gratis informatieavond bij Akkermans leisure & golf op de Heense Molen. Daarvoor nodig ik iedereen die belangstelling heeft uit. Op mijn website www.nyracoaching.nl is veel informatie te vinden. En wie vragen heeft kan me gerust bellen via mijn telefoonnummer 06 25 087 998. Eind oktober geef ik een zesdaagse training”.

Aanmelden voor de gratis informatieavond – of voor nadere informatie – kan door een berichtje met contactgegevens te sturen naar: info@nyracoaching.nl.