Oliebollenverkoop Kleine Tour verliep zeer voorspoedig

STEENBERGEN – De inmiddels jaarlijkse oliebollenverkoop ten bate van de Kleine Tour die vandaag wordt gehouden loopt voorspoedig. In totaal worden bij bakkerij Van Broekhoven maar liefst 7750 oliebollen gebakken. Deze vinden vlot hun weg naar de inwoners de gemeente Steenbergen door de inzet van een flinke groep enthousiaste vrijwilligers. Zij gaan in de kernen Steenbergen, Welberg en De Heen huis aan huis langs de deur.

Ook al vinden ze heel wat bewoners niet thuis, over de verkoop hebben ze gelukkig niets te klagen. De verkoopkraam die bij het distributiepunt voor zaal De Joosse was opgesteld moest al snel 'nee' verkopen en dat was voor de passerende consument op dat moment niet leuk, maar voor de Kleine Tourkas een pluspunt. De opbrengst wordt gebruikt om in 2017 wat extra's te kunnen doen tijdens de Tourevenementen en ook wordt een deel opzij gelegd voor de gouden 50e editie die in 2020 wordt verreden.

Op de foto een van de enthousiaste oliebollenverkoopteams op weg naar de laatste afnemers. Bij de bevoorrading laat Jan van Oers een van de laatste oliebollen zien. "Op is Op. Maar wie wel een zak heerlijke bollen heeft bemachtigd wordt van harte toegewenst dat de lekkernij goed zal smaken. Met dank van de Kleine Tour organisatie en alle verkoopteams".

foto's: Peter Vermeulen – Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl