Nordic Walking: beter lopen en meer calorieën verbranden

STEENBERGEN – Zaterdagochtend zijn tien dames onder leiding van instructrice Conny Vissers van start gegaan in deel 1 van de workshop Nordic Walking. De deelnemers verzamelden zich bij sportcentrum De Knotwilg en gingen vervolgens actief aan de slag met tips en instructie over de juiste manier om met de Nordic Walking-stokken aan de wandel te gaan.

“Want het is belangrijk om op een juiste manier te lopen bij het Nordic Walking. Je krijgt dan een betere balans, gebruikt veel meer van je spieren en niet onbelangrijk, je verbrandt veel meer calorieën”, vertelt Conny Vissers. Zij kwam tien jaar geleden voor het eerst in aanraking met deze wandeltechniek, volgde cursussen en trainingen en bekwaamde zich. Haar tips, instructie en adviezen vonden bij de kersverse deelnemers een goed gehoor.

Behoefte aan goede instructie

 “Ik heb de stokken al jaren, maar deed er niets mee”, “Ik heb heupproblemen en wil zo lang mogelijk mobiel blijven, al was het alleen al voor mijn kleinkinderen”, “Mijn stokken heb ik destijds gekocht, maar ik heb ze nog niet gebruikt”, “Ik heb ze een keer gebruikt van mijn zoon en merkte al wel dat het gemakkelijker loopt”. Een greep uit de verhalen van de beginnende Nordic Walkers, die behoefte blijken te hebben aan goed onderricht op dit gebied.

Workshop gestart

En dat onderricht krijgen ze nu tijdens de workshop. In het eerste deel zijn wat basistechnieken aan de orde gekomen. Vervolgens werd een eerste wandelingetje gemaakt. Nog even dicht bij het startpunt, want het nieuwe wandelgroepje startte in het Peetersbosje aan de Krommeweg. Er worden nu afspraken gemaakt voor een vervolg op bij voorkeur door-de-weekse-dagen. In onderling overleg zal afgesproken worden welke dag dat wordt. Mochten er overigens dames of heren zijn die graag hun licht op willen doen en die willen leren hoe op de juiste manier aan Nordic Walking wordt gedaan, dan kunnen ze zich wenden tot Tonny Joxhorst van de SWOS, tel. 541 137.