Nominaties voor sportverkiezingen bekend

STEENBERGEN – Duatleet Wim Nieuwkerk uit Dinteloord, zwemmer Wimar Lindenberg uit Steenbergen en de Steenbergse zweefvlieger Francois Jeremiasse zijn genomineerd voor de titel Sportman van het jaar 2012.

Voor de verkiezing Sportvrouw van het jaar kwamen geen aanmeldingen binnen. Kanshebbers voor de titel Sportploeg van het jaar zijn het zwemteam van de Gummarusschool, de B1 van SC Kruisland en het competitieteam van Tennisvereniging Dinteloord.

Steenbergenaar Peter Suijkerbuijk van Diomedon, plaatsgenote Barbara Erdman (zwemteam Gummarusschool) en Jef Dam van voetbalvereniging Steenbergen zijn in de race om tot Sportanimator van het jaar te worden gekozen.

In de categorie Sporttalent dingen zwemmer Wimar Lindenberg (ook genomineerd als sportman), de Steenbergse amazone Kim van Hekken en atlete Anouk van Vugt uit Welberg om de hoogste eer.

Wethouder Cor van Geel maakt woensdag 20 maart de winnaars bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in het gemeentehuis, aanvang 19.30 uur.

Het zwemteam van de Gummarusschool werd vorig jaar zowel regionaal, provincial als landelijk kampioen en maakt nu kans op de titel Sportploeg van het jaar 2012.