Nldoet was positieve impuls voor instellingen in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN/DINTELOORD- De grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, is dit jaar een succes geworden in de gemeente Steenbergen. Landelijk hebben zich ongeveer 350.000 mensen ingezet bij verschillende organisaties, en ook in Steenbergen werd druk geklust. De deelnemende instellingen noemen het allemaal twee zeer geslaagde dagen.

Het Thomashuis op de Welberg had dit jaar extra veel handjes om te helpen. Normaal gesproken is de actie bij hun alleen op zaterdag, maar nu gingen al op vrijdag een aantal ambtenaren van de gemeente Steenbergen aan de slag. Ook wethouder Marijke Vos droeg haar steentje bij. “We hebben alle tuinklussen die op ons lijstje stonden kunnen afstrepen.  Dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar het is ook goed dat we weer eens mensen binnenkregen die eigenlijk nog niet wisten wat we hier precies doen. En dat is positief”, zegt Sylvia Bouwmans van het Thomashuis.

Kakelbont

Marianne van de Riet-Rommens van Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord beaamt dit. “Behalve dat er op zo’n dag veel werk wordt verzet, is het ook heel goed om de onderlinge contacten aan te halen. We vonden het een heel geslaagde actie.”

Ook op de Zorghoeve hielpen de gemeenteambtenaren een handje mee met verven en klussen. Wethouder Petra Lepolder was ook van de partij. Er is een overkapping over het terras gemaakt en de beleeftuin is opgeknapt.

Op Brede school De Nieuwe Veste konden de peuters en kleuters hun schoolweek beginnen op een fris, opgeruimd plein waar veel nieuw groen is aangeplant.

Voor wie geïnspireerd is geraakt, volgend jaar heeft Nldoet weer volop vrijwilligers nodig op 9 en 10 maart.